Analiza - LŠ: Partizanovo obdanište počinje evropsku priču...!

Najmlađi tim Vaterpolo kluba Partizan u njegovoj istoriji počinje takmičenje u Ligi šampiona protiv Barselonete. "Ovaj tim ima potencijal da jednog dana bude prvak Evrope, ako pomognemo ovim mladićima", kaže trener crno-belih.

Ostali sportovi 29.11.2016 | 11:15
Analiza - LŠ: Partizanovo obdanište počinje evropsku priču...!
Vaterpolisti Partizana su iznenadili mnoge. Iako se očekivalo da izuzetno mladi tim ne igra na visokom nivou, ekipa sa Banjice je u šest utakmica Regionalne lige osvojila 13 bodova i prevazišla sva očekivanja. 

Kvalitet je u Partizanu uvek isplivao na površinu, a o sadašnjoj generaciji, trener Zoran Milenković kaže da uz pravu podršku (u svakom smislu) i ako ostane na okupu, za tri, četiri godine, može i do titule prvaka Evrope!

Ovu sezonu u Ligi šampiona, koju Partizan počinje gostovanjem Barseloneti (utakmica se igra u sredu u 19.30 časova), golobradi mladići, predvođeni seniorskim reprezentativcem Nikolom Jakšićem, iskoristiće za učenje. Ali, to ne znači i sa belom zastavom.

"Kao što smo i pre dva meseca najavili, evropske utakmice ove sezone su za Partizan, najmlađu ekipu Lige šampiona, prevashodno bitne za sazrevanje i sticanje iskustva. Međutim, to ne znači da u svaki meč ne ulazimo sa ciljem da pružimo maksimum i ostvarimo što bolji rezultat", rekao je trener Partizana Zoran Milenković na današnjoj konferenciji za medije

Barseloneta, prvak Evrope iz 2014. godine, ima iskusan sastav, za koji između ostalih, igraju i srpski vaterpolisti Strahinja i Viktor Rašović.

Analizirajući Barselonetu Milenković kaže:

"Godinu dana posle evropske titule, Barseloneta je u Ligi šampiona osvojila treće mesto, prošle godine je bila peta, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Sastav je ovog leta nešto promenjen, ali i dalje je to iskusna i vrlo dobra ekipa".

Dodatno, nastavio je Milenković, Barseloneta ima specifičan stil igre, "španski" - brzo, sa mnogo plivanja, uz dosta kontranapada.

"To je stil igre koji cenim i za koji smatram da i Partizan njemu treba da teži. Zato je duel u Barseloni izuzetna prilika da vidimo gde smo u odnosu na ekipu poznatu po brzoj igri i koliko možemo da joj pariramo", kaže Milenković.

Levoruki prvotimac Partizana Filip Radojevićse nije osvrtao na učinak Partizana u prvom delu Regionalne lige, koju su crno-beli završili ubedljivom pobedom nad Jadranom, u subotu na Banjici (12:9).

"U Partizanu smo vaspitani da uspehe brzo zaboravljamo i da se odmah okrećemo sledećim izazovima. Barseloneti ćemo prepustiti ulogu favoritta, ali imamo obavezu da u susret uđemo bez kalkulacija, da pružimo maksimum. Želimo da kroz sticanje iskustva u Ligi šampiona ostvarimo i što bolje rezultate", kaže ovaj momak.

Centar crno-belih Nebojša Toholj se slaže da mlada ekipa Partizana, bez obzira na ime protivnika, nema pravo da u susret uđe opušteno:

"U našoj, B grupi Lige šampiona Pro Reko, Jug i Eger odksaču kao favoriti. Barseloneta i Hanover su rivali sa kojima bi mogli ravnopravno da se nosimo i da tražimo šansu za bodove. Nadam se da ćemo nastaviti u ritmu kojim smo počeli sezonu i da ćemo u Barseloni pružiti dobru partiju".

Ekipa sa Banjice na megdan Barseloni ide u skoro kompletnom sastavu. Izostaje samo Marko Manojlović, kome je u susretu sa Jadranom povređena arkada.

Srpski šampion u Španiju treba da krene u utorak ujutro. Uprava kluba danas još zatvara finansijsku konstrukciju putovanja, a problem pravi i štrajk kompanije "Lufthanza", čijim letom je Partizan trebalo da pređe deo puta.

O REGIONALNOJ LIGI

"Napravili smo veliki napredak. Verovao sam da ćemo doći do ovog nivoa igre uz veliki i kvalitetan rad. Dosadašnji rezultati mnogo govore o Partizanu i njegovoj vaterpolo školi. Sada imamo verovatno najmlađi prvi tim u istoriji kluba. Kada bi klub i ekipa dobili pravu podršku i kada bismo uspeli ove momke na Banjici da zadržimo nekoliko sezona, siguran sam da bismo, uz par pojačanja, za tri četiri godine imali tim spreman za osvajanje Lige šampiona".

RASPORED 1. KOLA LIGE ŠAMPIONA, 30. NOVEMBAR:

A GRUPA:

Olimpijakos (Grčka) - Breša (Italija)
OŠC (Mađarska) - Solnok (Mađarska)
Nica (Francuska) - Špandau (Nemačka)

B GRUPA:

Barseloneta (Španija) - Partizan (Srbija)
Jug (Hrvatska) - Eger (Mađarska)
Pro Reko (Italija) - Hanover (Nemačka)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar