Ово паметно огледало је "највећи иПхоне на свијету"

Огледало које је направио иноватор из Њујорка базирано је на Апплеовом мобилном оперативном систему иОС 10, и на њему могу да се покрећу апликације за иПхоне.

Информационе технологије 27.11.2016 | 10:58
Ово паметно огледало је "највећи иПхоне на свијету"
Пре неколико месеци на YоуТубеу објављен је видео-снимак пројекта корисника који је направио паметно огледало, које изгледа као највећи иПхоне на свету.

На први поглед реч је о обичном огледалу, али када се додирне, на њему се појаве информације о тренутној температури, прогнози за следећих неколико дана и времену, а на њему могу да се покрену и бројне апликације попут Фацебоока, Нетфлиxа, Убера и других.

Технологија која је коришћена у овом огледалу базирана је на Апплеовом иОС 10 мобилном оперативном систему и има сличан интерфејс као и телефони ове компаније.

Тако се на њему може, као и на иПхонеу/иПаду, путем посебних апликација да се репродукује музика на повезане звучнике и слично.

Рафаел Димек, иноватор из Њујорка који је направио ово огледало каже како у случају кашњења на договор, може једноставно путем Фацебоок Мессенгер апликације с овог огледала да пошаље поруку пријатељима да касни – наравно, чини се да је ипак једноставније послати поруку директно с иПхонеа, односно неког другог телефона.

Након 45 секунди мировања, с огледала нестају апликације и информације о времену тако да онда изгледа као и свако друго огледало, а за његово активирање довољан је само један додир прстом по површини.

Иако је, читајући коментаре испод видеа, на YоуТубеу овај пројект заинтересовао многе који би у својој кући волели да имају огледало које покреће Апплеов мобилни оперативни систем, питање је какви су планови Димека с овим огледалом, па ће вероватно све остати на нивоу личног пројекта.

Наиме, како је то напоменуо у опису производа на YоуТубеу, сва права за овај пројект попут иОС-а, дизајна, апликација, икона и фонтова припадају Апплеу те огледало није намењено употреби у комерцијалне сврхе, а с овим је пројектом само хтео да направи нешто корисно у чему ће уживати у своја четири зида.


Б 92
фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар