Џикић се извинио АЕК-у, а "Гробарима" поручио...

Верујмо у бољу будућност... Само, неће она доћи преко ноћи! После пораза од АЕК-а у шестом колу ФИБА Лиге шампиона са 91:81, тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић извинио се најпре домаћину за инцидент у четвртој деоници, када је због свађе са арбитром добио техничку грешку, а онда прилично отворено причао о ситуацији у црно-белом табору.

Кошарка 24.11.2016 | 10:45
Џикић се извинио АЕК-у, а "Гробарима" поручио...
"Хоћу да се извиним АЕК-у као клубу, запосленима и навијачима за мој удео у том инциденту у последњој четвртини. Ја не знам ко је тај човек, али сам му на крају пружио руку. Он је опет почео да прича свашта, али то је већ ствар његовог васпитања. Није требало да реагујем онако, извињавам се, емотиван сам човек. Као што знате, имам велико поштовање према АЕК-у, као клубу и као кошаркашком тиму. Могли сте да видите да никада ништа лоше рекао о АЕК-у. Тако и учим моје играче", рекао је Џикић.

Што се утакмице тиче, он истиче да је црно-белима је пресудило прво полувреме, нарочито прва деоница, када су имали много изгубљених лопти, чак девет.

"Добро смо на то одговорили у трећој четвртини, али су у финишу домаћини играли са петорицом нижих играча... Неке од тадашњих ситуација су биле добре по нас, а неке, ето, нису. Оно што ми се није свидело, то је како смо и када ривалу дозволили онакву селекцију шутева са дистанце. Мислим, Василијадис и Шакота су шутирали 7/11, није баш да смо то прижељкивали", рекао је стратег Партизана.

Када су га грчки новинари упитали шта се то дешава са некада моћним Партизаном, његов одговор је гласио овако:

"Изгубили смо од Будућности, Цедевите и Звезде у АБА лиги. Верујте, они су бољи тимови од нас. Изгубили смо и од Бешикташа у Лиги шампиона. А они су, мислим, бољи и од АЕК-а у овој нашој групи. Имали смо, дакле, један "лош" пораз у овој сезони. За све остало би могло да се условно каже "идемо по плану", ако тако уопште могу да се назову изгубљени мечеви. Партизан данас није исти тим као пре. Ми сада немамо исти ниво талената као што смо некада имали. Просто је", рекао је шеф стручног штаба клуба из Хумске.

Упитан да ли осећа одговорност за то, истакао је да прави навијачи могу да разумеју ситуацију у којој се клуб налази:

"Ја сам одговоран за оно што се дешавало од јануара. Навијачи знају шта мислим и како радим, ја сам отворен човек, директан. Ми, свакако, морамо да верујемо у бољу будућност. Али, искрено, неће то доћи преко ноћи. Ми смо били јако дуго на врху, и код нас, и на међународном нивоу. Али, други су нас полако стизали, па и престигли. Ми сада више не можемо да доведемо најбоље играче из Србије. Али - имамо то што имамо. Настављамо да се боримо, све је то процес. Неки навијачи су стрпљиви, па разумеју, неки нису... Тако је и у Грчкој и у Србији, велика је то страст према овој игри, али они прави љубитељи Партизана могу да разумеју ову тренутну ситуацију", закључио је Џикић.

Хечер: Борили смо се, али смо остали празних шака

Партизанов кошаркаш Вилијам Хечер нагласио је да је екипа "прижељкивала изненађење на тешком гостовању".

"Ти наши планови су рано пали у воду јер је АЕК одмах почео да погађа наш кош. Ипак, пришли смо на "-9" на полувремену, у завршници и на "-2", али када је требало да будемо концентрисани - допустили смо неке отворене шутеве њиховим најбољим играчима, а и дозволили смо им офанзивне скокове. Борили смо се до краја, али остали смо празних шака", рекао је Хечер.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар