Бесплатна контрола сигналних уређаја

У Вишеграду је у заједничкој акцији Ауто-мото савеза Републике Српске, Полицијске станице у овом граду и Ауто-мото друштва „Вишград“ проведена једнодневна акција под називом „Вожња у зимским условима“. Интерес возача за акцију био је велики.

Република Српска 23.11.2016 | 20:25
Бесплатна контрола сигналних уређаја
Представник Ауто-мото савеза Републике Српске Предраг Ликокур је рекао да је циљ акције да се апелује на возаче како би што боље припремили своја возила за вожњу у зимским условима.

„Бесплатно смо на возилима контролисали исправност сигналних уређаја, количину кочионе и расхладне течности, као и дубине шара на пнеуматицима", додао је Ликокур и нагласио да су дијељени и леци са савјетима за већу безбједност саобраћаја у зимским условима.

Он је навео да су мањи кварови на аутомобилима отклањани на лицу мјеста, а за оне са већим, возачима је препоручено да оду код аутомоханичара или на технички преглед.

Радник у АМД „Вишеград“ Милица Гутовић каже да је у акцији прегледано на десетине возила и да на многим од њих нису исправни сви уређаји или су уочени други недостаци.

Подсјећамо да путничка возила морају да имају зимске пенуматике на сва четири точка са дубином газећег слоја од најмање четири милиметра. Под зимском опремом се подразумијевају и ланци за снијег.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар