Besplatna kontrola signalnih uređaja

U Višegradu je u zajedničkoj akciji Auto-moto saveza Republike Srpske, Policijske stanice u ovom gradu i Auto-moto društva „Višgrad“ provedena jednodnevna akcija pod nazivom „Vožnja u zimskim uslovima“. Interes vozača za akciju bio je veliki.

Republika Srpska 23.11.2016 | 20:25
Besplatna kontrola signalnih uređaja
Predstavnik Auto-moto saveza Republike Srpske Predrag Likokur je rekao da je cilj akcije da se apeluje na vozače kako bi što bolje pripremili svoja vozila za vožnju u zimskim uslovima.

„Besplatno smo na vozilima kontrolisali ispravnost signalnih uređaja, količinu kočione i rashladne tečnosti, kao i dubine šara na pneumaticima", dodao je Likokur i naglasio da su dijeljeni i leci sa savjetima za veću bezbjednost saobraćaja u zimskim uslovima.

On je naveo da su manji kvarovi na automobilima otklanjani na licu mjesta, a za one sa većim, vozačima je preporučeno da odu kod automohaničara ili na tehnički pregled.

Radnik u AMD „Višegrad“ Milica Gutović kaže da je u akciji pregledano na desetine vozila i da na mnogim od njih nisu ispravni svi uređaji ili su uočeni drugi nedostaci.

Podsjećamo da putnička vozila moraju da imaju zimske penumatike na sva četiri točka sa dubinom gazećeg sloja od najmanje četiri milimetra. Pod zimskom opremom se podrazumijevaju i lanci za snijeg.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar