Џенкинс: Имамо шансу против Ефеса, ако будемо тим!

Кошаркаш Црвене звезде Чарлс Џенкинс оценио је да његова екипу против Ефеса очекује тежак посао, али да црвено-бели могу до победе уколико буду играли тимски.

Кошарка 24.11.2016 | 08:15
Џенкинс: Имамо шансу против Ефеса, ако будемо тим!
Кошаркаши Звезде отпутовали су у Истанбул, где их сутра очекује утакмица против Ефеса у деветом колу Евролиге.

"Чека нас тешка утакмица. Евролига је ове година сама по себи тешка, ту су заиста најбољи и најјачи тимови у Европи. Имају екипу са пуно одличних играча. Видели смо их већ током припремног периода, иако нисмо играли против њих на турниру на Криту. Састављени су од пуно доказаних евролигашких играча, попут Брајана Данстона, Томаса Ертела, Дерика Брауна. Свакако велики испит за нас, али и још једна шанса да ми будемо још бољи као тим",рекао је Џенкинс за клупски сајт.

"Још један изазов за наш тим. Недостајаће нам Лука (Митровић) у Истанбулу, али наше је да дамо све од себе и покушамо да направимо добар резултат на гостујућем терену. Нема пуно времена за размишљање, ритам је максимално убрзан, играмо пуно утакмица. Наше је да покушамо да играмо нашу игру, да одиграмо добру одбрану, па ћемо видети шта ће нам то донети", рекао је ценатр црвено-белих Огњен Кузмић.

Звезда после осам утакмица има половичан учинак у Евролиги - по четири победе и пораза, док Ефес има три тријумфа и пет пораза.

"Играо сам у Турској и познајем екипу Ефеса, иако је тим промењен у односу на прошлу сезону. Играју одличан напад и у стању су да убаце пуно поена свакој екипи. Биће то прави изазов за нас, да покушамо да их зауставимо. Зато је наш први задатак у овој утакмици да одиграмо добру одбрану. Неће бити бити лако, али покушаћемо да додјемо до доброг резултата", рекао је Нејт Волтерс.

Утакмица деветог кола Евролиге измедју Ефеса и Црвене звезде играће се сутра од 18.00.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар