Ђурић: Први циљ нам је да прођемо групу на ЕП-у!

Селекторка женске рукометне репрезентације Драгица Ђурић рекла је да је први циљ њене екипе да продје у други круг такмичења на Европском првенству.

Остали спортови 22.11.2016 | 14:45
Ђурић: Први циљ нам је да прођемо групу на ЕП-у!
Рукометашице Србије окупиле су се у Београду поводом завршних припрема за Европско првенство које 4. децембра почиње у Шведској.

"Договориле смо се да је наш први циљ да продјемо у други круг такмичења. Када се тамо надјемо, сешћемо и договорити се како даље. Видећемо како буде било у тренутку, треба га искористити, можда ће нам и звезде бити наклоњене. Наш велики циљ је везан за четворогодишњи план и за пласман на Олимпијске игре у Токио. Ово је тек први степеник. Уз мало спортске среће можемо да остваримо и више него што је реално у овом тренутку",рекла је Ђурић, наводи се на сајту Рукометног савеза Србије.

Србија ће играти у Групи А са домаћином Шведском, Словенијом и Шпанијом, а турнир започиње утакмицом са Словенијом 4. децембра.

"Наше мисли су усмерене ка мечу са Словенијом. Радићемо два дана у Београду. У среду путујемо у Чешку где ћемо играти на турниру са домаћином, Аустријом и Чешком. Пробаћемо све играчице, резултат нам није у првом плану већ уигравање. Имамо 18 играчица у саставу, за Шведску ће путовати 17, тако да ће те утакмице помоћи и да решимо малу дилему", навела је Ђурић.

Она је додала да ће по повратку са турнира екипа провести пет дана у Врњачкој Бањи, а да ће 3. децембра отпутовати за Стокхолм.

"Девојке су орне и расположене. Једва су дочекале да крену завршне припреме. Имамо десетак дана на располагању да све ово из претходних девет месеци скоцкамо и дочекамо старт спремни. Први утисак после жреба био је 'није тако лоше'. Медјутим, испоставило се да једино у нашој групи нема подмладјивања на старту олимпијског циклуса. Шведјанке и Шпањолке играју са истим саставима, Словенија игра озбиљан рукомет, тако да наша група испада једна од најтежих. Ништа нам то не значи, колико год да је тешка", рекла је Ђурић.

Капитен Србије Катарина Крпеж Шлезак рекла је да је најважнија утакмица са Словенијом.

"Најбитније је да останемо здраве и одиграмо првенство како треба, у најбољем издању. Све противнике у групи добро знамо. Најважнији је меч са Словенијом. Атмосфера је добра, верујем да ће се то видети и на терену", навела је она.

Пивотмен Сладјана Поп Лазић рекла је да је екипа мотивисана и да жели да оствари добар резултат.

Голманка Јована Рисовић навела је да би добрим резултатом против Словеније, екипа подигла самопоуздање за наставак турнира.

Србија ће утакмице играти у Стокхолму. Дуел са Словенијом на програму је 4. децембра од 15.15 часова, два дана каније игра се меч са Шпанијом од 18.30, док је дуел трећег кола са домаћим тимом на програму 8. децембра од 20.45.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар