Шта да радите када телефон заблокира?

Паметни телефони углавном су врло користан изум, али када почну да праве проблеме, многи би их само треснули о зид.

Информационе технологије 17.11.2016 | 11:44
Шта да радите када телефон заблокира?
Кочење екрана, блокирање уређаја и сличне дивоте у најнезгоднијим тренуцима заиста могу да нервирају, а колико год паметан (и скуп) телефон имате, велике су шансе да ће вам се то пре или касније, барем једном, десити.

За разлику од старијих телефона којима је, уз мало чепркања по полеђини, било једноставно извадити и поновно вратити батерију и тако присилно рестартовати непослушни уређај, код смартпхонеова је батерија најчешће интегрисана, чиме сте остали без те могућности. Шта, дакле, радити?

Прва опција је, наравно, држање дугмета у трајању од око 20 секунди, што у већини случајева делује. Међутим, ако то није упалило, остаје вам још неколико могућности које би могле да помогну.

Код Андроид телефона можда ћете, уз дугме за паљење, морати истовремено да држите и дугме за појачавање или смањивање звука. Ако једно не делује, покушајте друго, такође у трајању од око 20 секунди.

Слично је и код иПхонеа, код којих ће пак бити потребно истовремено да држите дугме за закључавање екрана и "хоме", односно дугме за повратак на почетни екран.

Ако вам се проблем са кочењем екрана често догађа, покушајте да угасите и деинсталирате непотребне апликације и ослободити меморију пребацивањем вишка фотографија и видеа на рачунар, а не заборавите ни на редовно ажурирање оперативног система.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Паљење?

17.11.2016 16:57

Ово је 21. а не 19. вијек: апаратура, свјетло и сл. се укључују и искључују. Аутомобил се такође не не пали и гаси него само ватра.

ОДГОВОРИТЕ