Влада Српске данас у Источном Сарајеву

Влада Републике Српске данас ће у Источном Сарајеву да разматра питања локалног развоја и односа локалних заједница и Владе.

Република Српска 17.11.2016 | 07:35
Влада Српске данас у Источном Сарајеву
Дневним редом је предвиђено и разматрање Приједлога закона о основном васпитању и образовању, те нацрта закона о рударству и о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Пред министрима ће се наћи и Информација о приједлогу наставка сарадње са Европском комисијом и Развојним програмом Уједињених нација у оквиру новог пројекта опоравка од поплава у Републици Српској.

Влада Српске требало би разматра и информације о иницијативи за примјену буџетске подршке у сектору "Запошљавање, образовање и социјалне политике", као и о пружању правне заштите и подршке члановима Републичке комисије за спровођење референдума пред институцијама правосуђа БиХ.

Дневним редом је предвиђена и Информација о активностима по питању учешћа БиХ у НАТО вјежби у БиХ, а на основу закључка Предсједништва БиХ о Иницијативи НАТО за вјежбу, као и Приједлог рјешења о именовању, из Републике Српске, члана Сталне мјешовите комисије за спровођење задатака утврђених споразумима између Савјета министара и влада Хрватске, Македоније, Црне Горе, Србије и Словеније о сарадњи о заштити од природних и цивилизацијских катастрофа.

Пред министрима ће се наћи и више материјала које Влада разматра у функцији Скупштине акционара.

Сједница Владе заказана је за 13.00 часова. Конференција за новинаре биће одржана у 15.30 часова у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЉИЉАН

17.11.2016 07:01

Цуј ИСТОЦНО САРАЈЕВО...па сви раде у САРАЈЕВУ,ТЕХЕРАНУ...не смета им,...дајте фирме да и ми идемо радити преко Враца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

17.11.2016 07:16

Влада ,црна,разматра како дати својим доушницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тебра

17.11.2016 08:09

Ђе је сад онај медо из Источне Илиџе што само бали и паметује како западна РС ово, источна оно..... Ево нек дође па им каже у лице а не пјенити по федералним медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За два ипо сата

17.11.2016 08:21

Хоце ли они да ријесе све ове приоблеме? Студиозан и детаљан рад нема ста. Свака цаст. Знаци додји у Сарајево. Потписуј папирина за два сата. Прес конференција. И на јањетину негдје. Тузна слико насе нације. Нерадницке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

17.11.2016 08:27

Да ли је оправдано да влада Српске има административни центар и у српском Сарајеву, нисам ја тај који треба да суди, но свакако је добро, ако већ има, да чешће борави у њему, колико је то већ могуће. А мало и да се позабаве животним проблемима грађана сарајевских општина у Српској. Такође, неће шкодити да се састану са изабраним начелницима локалних заједница, посебно општина Стари Град у Српској и Илиџа у Српској (тј оних у којима је побједила опозиција), виде која мука мучи грађане тих општина, како и колико могу помоћи, а мало би се и превазишли непотребни и дозирани анимозитети које задњих дана потпирују разни политичарчићи, новинарчићи, уопште пакосне душе које ни тим општинама ни Српској не мисле добро.

ОДГОВОРИТЕ