Vlada Srpske danas u Istočnom Sarajevu

Vlada Republike Srpske danas će u Istočnom Sarajevu da razmatra pitanja lokalnog razvoja i odnosa lokalnih zajednica i Vlade.

Republika Srpska 17.11.2016 | 07:35
Vlada Srpske danas u Istočnom Sarajevu
Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Prijedloga zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, te nacrta zakona o rudarstvu i o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Pred ministrima će se naći i Informacija o prijedlogu nastavka saradnje sa Evropskom komisijom i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u okviru novog projekta oporavka od poplava u Republici Srpskoj.

Vlada Srpske trebalo bi razmatra i informacije o inicijativi za primjenu budžetske podrške u sektoru "Zapošljavanje, obrazovanje i socijalne politike", kao i o pružanju pravne zaštite i podrške članovima Republičke komisije za sprovođenje referenduma pred institucijama pravosuđa BiH.

Dnevnim redom je predviđena i Informacija o aktivnostima po pitanju učešća BiH u NATO vježbi u BiH, a na osnovu zaključka Predsjedništva BiH o Inicijativi NATO za vježbu, kao i Prijedlog rješenja o imenovanju, iz Republike Srpske, člana Stalne mješovite komisije za sprovođenje zadataka utvrđenih sporazumima između Savjeta ministara i vlada Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije o saradnji o zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Pred ministrima će se naći i više materijala koje Vlada razmatra u funkciji Skupštine akcionara.

Sjednica Vlade zakazana je za 13.00 časova. Konferencija za novinare biće održana u 15.30 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

LJILJAN

17.11.2016 07:01

Cuj ISTOCNO SARAJEVO...pa svi rade u SARAJEVU,TEHERANU...ne smeta im,...dajte firme da i mi idemo raditi preko Vraca...

ODGOVORITE
Name

Olja

17.11.2016 07:16

Vlada ,crna,razmatra kako dati svojim doušnicima.

ODGOVORITE
Name

Tebra

17.11.2016 08:09

Đe je sad onaj medo iz Istočne Ilidže što samo bali i pametuje kako zapadna RS ovo, istočna ono..... Evo nek dođe pa im kaže u lice a ne pjeniti po federalnim medijima.

ODGOVORITE
Name

Za dva ipo sata

17.11.2016 08:21

Hoce li oni da rijese sve ove priobleme? Studiozan i detaljan rad nema sta. Svaka cast. Znaci dodji u Sarajevo. Potpisuj papirina za dva sata. Pres konferencija. I na janjetinu negdje. Tuzna sliko nase nacije. Neradnicke

ODGOVORITE
Name

Khal Drogo

17.11.2016 08:27

Да ли је оправдано да влада Српске има административни центар и у српском Сарајеву, нисам ја тај који треба да суди, но свакако је добро, ако већ има, да чешће борави у њему, колико је то већ могуће. А мало и да се позабаве животним проблемима грађана сарајевских општина у Српској. Такође, неће шкодити да се састану са изабраним начелницима локалних заједница, посебно општина Стари Град у Српској и Илиџа у Српској (тј оних у којима је побједила опозиција), виде која мука мучи грађане тих општина, како и колико могу помоћи, а мало би се и превазишли непотребни и дозирани анимозитети које задњих дана потпирују разни политичарчићи, новинарчићи, уопште пакосне душе које ни тим општинама ни Српској не мисле добро.

ODGOVORITE