Српчани одали пошту погинулим борцима

Служењем парастоса, палењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежја, родбина, саборци и мјештани Ножичког и Мартинца данас су одали годишњи помен за 20 погинулих бораца Војске Републике Српске у последњем одбранбено-отаџбинском рату.

Република Српска 12.11.2016 | 20:15
Српчани одали пошту погинулим борцима
Парастос за погинуле српске јунаке служио је свештеник Славко Дебељак, а цвијеће су положили и свијеће запалили чланови породица погинулих, представници општине, Борачке организације, Одбора погинулих бораца и ратних војних инвалида Општинске борачке организације, те делегације Мјесне борачке организације Повелич и  СУБНОР-а Србац.

Предсједници Мјесних борачких организација Ножичко и Мартинац, Синиша Вечерновић и Дарко Ћетојевић, поздрављајући присутне нагласили су да је обавеза борачке организације да чува успомену на погинуле саборце, јер су они за Републику Српску дали највредније што су имали – своје животе и то се никада не смије заборавити.

„Приоритет у раду наше организације и даље мора бити брже рјешавање проблема борачких категорија, како на локалном, тако и републичком нивоу, нарочито када је ријеч о запошљавању демобилисаних бораца, дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и материјално збрињавање оних који се налазе у стању социјалних потреба и тешком здравственом стању“,  рекли су Мачинковић и Ћетојевић.



Одавању поште погинулим борцима овог краја присуствовао је и предсједник србачке Борачке организације Душко Митрић, који се, такодје, заложио за његовање значајних датума за Републику Српску, чување традиција и тековина последњег рата, али и рјешавање не малих проблема са којима се још увијек суочава борачка популација у општини Србац. За породице погинулих бораца и госте приредјен је ручак и вишечасовно дружење у друштвеном дому.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар