Srpčani odali poštu poginulim borcima

Služenjem parastosa, palenjem svijeća i polaganjem cvijeća na spomen-obilježja, rodbina, saborci i mještani Nožičkog i Martinca danas su odali godišnji pomen za 20 poginulih boraca Vojske Republike Srpske u poslednjem odbranbeno-otadžbinskom ratu.

Republika Srpska 12.11.2016 | 20:15
Srpčani odali poštu poginulim borcima
Parastos za poginule srpske junake služio je sveštenik Slavko Debeljak, a cvijeće su položili i svijeće zapalili članovi porodica poginulih, predstavnici opštine, Boračke organizacije, Odbora poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Opštinske boračke organizacije, te delegacije Mjesne boračke organizacije Povelič i  SUBNOR-a Srbac.

Predsjednici Mjesnih boračkih organizacija Nožičko i Martinac, Siniša Večernović i Darko Ćetojević, pozdravljajući prisutne naglasili su da je obaveza boračke organizacije da čuva uspomenu na poginule saborce, jer su oni za Republiku Srpsku dali najvrednije što su imali – svoje živote i to se nikada ne smije zaboraviti.

„Prioritet u radu naše organizacije i dalje mora biti brže rješavanje problema boračkih kategorija, kako na lokalnom, tako i republičkom nivou, naročito kada je riječ o zapošljavanju demobilisanih boraca, djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i materijalno zbrinjavanje onih koji se nalaze u stanju socijalnih potreba i teškom zdravstvenom stanju“,  rekli su Mačinković i Ćetojević.



Odavanju pošte poginulim borcima ovog kraja prisustvovao je i predsjednik srbačke Boračke organizacije Duško Mitrić, koji se, takodje, založio za njegovanje značajnih datuma za Republiku Srpsku, čuvanje tradicija i tekovina poslednjeg rata, ali i rješavanje ne malih problema sa kojima se još uvijek suočava boračka populacija u opštini Srbac. Za porodice poginulih boraca i goste priredjen je ručak i višečasovno druženje u društvenom domu.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar