Матић: Ако ме питате послије 10 минута меча...

Фудбалер Србије Немања Матић рекао је да му је тешко пало што је пропустио прве три квалификационе утакмице и да му је драго што ће моћи да игра против Велса.

Фудбал 11.11.2016 | 18:30
Матић: Ако ме питате послије 10 минута меча...
Србија ће у суботу гостовати Велсу у четвртом колу квалификација за Светско првенство, а Матић је због суспензије пропустио прве три утакмице.

"Било је много тешко, лакше је на терену, када можете да утичете на игру и резултат. Али, шта је, ту је, одлично смо играли, први смо на табели и то је једино битно. Није ми било лако свакако, али добро, сада сам на располагању селектору и даћу све од себе да помогнем екипи", рекао је Матић новинарима пред пут у Кардиф.

Матић је оптимиста када је у питању предстојећа утакмица.

"Ако будемо дали све од себе и радили једнан за другог, мислим да ће све изгледати како треба. Пре утакмице не могу да кажем да је неко изразити фаворит. Ако ме питате после 10 минута утакмице, могу да вам кажем ко ће да победи, јер се тада види ко је спремнији", казао је Матић.

Везни фудбалер Челсија је казао да му много олакшава то што Србија и његов клуб имају исти систем игре.

"То је добро за мене, сваки дан радим у том систему и свакако је лакше. Када сте уиграни, у сваком моменту знате шта да радите и како да се крећете", казао је Матић.

Он је навео да његова екипа треба да сакрије мане формације.

"У свакој екипи која промени систем треба времена да се уигра. Мане селектор може боље да анализира, искуснији је и зна боље од мене. Покушаћемо те мане да сакријемо на овој утакмици, да се добро допуњујемо, радимо један за другог и не допустимо противнику да их искористи", додао је Матић.

Како је рекао, посебно га радује добра форма Душана Тадића и Александра Митровића, за које је рекао да "играју заиста добро".

"Тадић је већ искуснији играч и од њега се то очекује. Митровић је много сазрео у последњих шест месеци, схватио је које ствари треба да ради на терену и ван њега и радује ме што је напокон укапирао да има велики квалитет и да то треба да искористи", рекао је Матић.

Судија на утакмици ће бити шпански арбитар Маљенко, а Матић је рекао да је "небитно ко суди", већ само то како игра његова екипа.

Матић је рекао да очекује пун стадион и добру атмосферу у Кардифу.

"Стадион ће бити пун, у сваком случају, добра атмосфера. Они ће од првог минута тражити од своје екипе да нападне и морамо да будемо спремни на то. Мада, сви играмо у великим клубовима, пред пуним стадионима и то није ништа ново за нас", рекао је Матић.

Утакмица ће се играти у суботу од 20.45 на стадиону Кардиф ситија.

ПАРОВИ 4. КОЛА (петак):

БЕЧ: Аустрија - Република Ирска 18.00
ТБИЛИСИ: Грузија - Молдавија 18.00
КАРДИФ: Велс - Србија 20.45

ТАБЕЛА ГРУПЕ Д: Србија 7, Ирска 7, Велс 5, Аустрија 4, Грузија 1, Молдавија 0.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар