Револуционарна транспортна технологија

Хyперлооп револуција у превозу стиже и у Европу.

Информационе технологије 10.11.2016 | 08:40
Револуционарна транспортна технологија
Хyперлооп Оне дизајнирала је данска компанија БИГ, а видеозапис који је објављен уочи службеног представљања 8. новембра, приказује како Хyперлооп повезује Дубаи с кључним градовима широм УАЕ.

Судећи према новом теасеру који је објавио Хyперлооп Оне, овај ће систем донети праву револуцију када је у питању превоз људи и терета јер ће из Дубаија у Абу Даби ускоро бити могуће стићи за само неколико минута.

Тачније, у Абу Даби, који је удаљен више од 150 километара, стиже се за само 12 минута, у Ријад за 48, Доху 23, у Мускат за 27 минута, а путници и терет налазиће се у капсулама које достижу брзину и до вртоглавих 1.100 километара на сат.

Јакоб Ланге, партнер компаније БИГ, прошлог месеца истакао је како Хyперлооп планира да променити животе људи пружајући им могућност избора где ће живети и радити.

Хyперлооп је идеја Илона Маска, оснивача Тесла Моторса, ПаyПала и компаније СпацеX која се бави истраживањем свемира. Маск је концепт за Хyперлооп представио 2013. године, али више није директно укључен у његов развој.

Хyперлооп Оне своју је погонску технологију тестирао у Лас Вегасу почетком ове године, где је постигнута брзина од 187 километара на сат за само 1,1 секунду. Главни конкурент Хyперлоопу Оне је компанија Хyперлооп Транспорт Тецхнологиес која тренутно гради стазу у Калифорнији и преговара о изградњи Хyперлоопа између Будимпеште, Беча и Братиславе.


Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар