Шешељ: Ово са Вучићем је сувише опасно!

“Андрија Драшковић је у лето 2000. године хтео да ме убије јер сам га оптужио за Арканово убиство… Драшковић је хтео да употреби исто оружје као ово пронађено у Јајинцима… “Зоља” је после пронађена код његове жене Елене”, рекао је лидер СРС Војислав Шешељ за лист “Информер”.

Србија 03.11.2016 | 07:35
Шешељ: Ово са Вучићем је сувише опасно!
Шешељ тврди да је у лето 2000. године био на мети атентатора који су хтели да га убију “зољом”, истим ручним ракетним бацачем који је у суботу увече пронађен недалеко од куће премијера Вучића!

Шешељ каже да је иза покушаја атентата на њега пре више од 16 година стајао контроверзни бизнисмен Андрија Драшковић.

Наводно, Драшковић је хтео да му се освети јер га је у више наврата јавно оптужио да је организатор ликвидације Жељка Ражнатовића Аркана, пише “Информер”.

И поред одређених сличности, Шешељ наглашава да покушај његовог убиства и најновија афера не могу никако да се пореде, јер је све ово с Вучићем далеко опасније.

"Мени су о глави радили мафијаши и то није имало везе са политиком. Наиме, у убиство Аркана били су умешани Мирко Босанац, Бата Трлаја, Ћанда и Сколе Ускоковић. Јавно сам прозивао Андрију Драшковића да је све то организовао и зато је он решио да ме ликвидира. Тог лета 2000. једног дана позвао ме је Слободан Милошевић, тражио је да хитно дођем…

Дођем код њега, а тамо тадашњи начелник ДБ Раде Марковић, иначе Драшковићев кум. Њих двојица ми саопште да је Андрија набавио 'зољу' да ме убије, јер је знао да имам блиндирани џип. Кажу ми да је већ био један покушај, али да сад ствари држе под контролом. Планирали су то да изведу док сам био гост на ТВ Палма на Топчидеру. Очекивали су да ћу у повратку с телевизије проћи истим путем, али сам отишао у другом смеру ка Милошевом конаку…" присећа се Шешељ и додаје да је “зоља” пронађена кад је Драшковић ухапшен, и то у стану његове супруге Елене Мијатовић, али да то полицију и тужилаштво из неког разлога није занимало!?!

Према његовим речима, ипак, ово што се данас дешава са Вучићем много је озбиљније.

"Мене је јурио криминалац високог ранга, због неке личне освете, док је ово с Вучићем, изгледа, много озбиљнија политичка ствар. Замерио се Американцима и Енглезима и могуће је и да су они умешани. Могуће је да је реч само о застрашивању, али место на ком је нађено оружје јесте идеално изабрано за гађање" упозорава Шешељ, који апелује на безбедносне службе да раде свој посао:

"Људи, ми још немамо довољно података, не знамо ко је донео оружје и када. Не знамо зашто нема пушака и снајпера? Да ли је пронађено оружје било подмазано и спремно за употребу? Истрага мора да одговори на сва та питања. Ако су заказали људи у безбедносним службама, треба одмах да буду смењени…" подвлачи Шешељ.

Како наглашава председник радикала, надлежни не смеју да затварају очи пред очигледним чињеницама.

"Ни после покушаја атентата на Зорана Ђинђића код хале “Лимес” досманлије, као ни сам Ђинђић, нису веровали да је могуће да ће убити председника Владе… Па се то ипак десило! Шта год ја мислио о Ђинђићу, држава нипошто не сме да дозволи да јој убију премијера!" упозорава Шешељ у интервјуу.

Коментаришући поруку “Мирковци 12. 10. 1991.” која је исписана на “зољи” пронађеној у Јајинцима, Шешељ истиче да Вучић у том периоду није имао никакве везе с овим хрватским местом у близини Винковаца.

"Можда то пише случајно, а могуће је и да неко зна да је у Мирковцима 1991, поред ЈНА, била и велика група добровољаца српских радикала… Били су тамо и “аркановци” и “шкорпиони”, који су, истине ради, починили злочине над цивилима. Међутим, Вучић тада није имао никакве везе с нама. Појавио се у странци тек 1992, а формално учланио 1993…" истиче Шешељ за “Информер”.

(Информер)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Пајо

03.11.2016 07:08

Јефтино! Војвода за изнајмљивање! Ваш сам за 170 динара дневно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самy

03.11.2016 07:08

И србија има папке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.11.2016 07:12

Овог човјека сматрам кловном још од деведесетих, а он само појачава аргументе за то! Али, није глуп, напротив, врло је интелигентан, и у животу и у овој квазиполитици. Како је само Ђурђевића натјерао да поједе властито сра*е, хоће Шеки Мићине паре! Али је и за Додика јер и Миле плаћа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

03.11.2016 07:34

По овом сто писе Др Сесељ види се да је Сесељ један велики Српски Војвода,Доктор у кога нетребамо да имамо икакву сумњу .Зивио Др Сесељ 1000 Година

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.11.2016 10:30

Доктор је али за тебе,чим те је тако хипнотисао.Срећа па већина није под том хипнозом.

Name

опет

03.11.2016 07:39

Информер.Бивсу Југу и даље униставају овакви као Информер и Сесељ(политицари и новинари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммммм

03.11.2016 07:40

То Војо подржи Вуцка ипак је он твој производ и да није било тебе вјероватно неби било ни њега на политичкој сцени...Цувај га у инат онима сто су хтјели да га убију у Сребреници а ево сад и у Београду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

03.11.2016 08:13

Па мозда сте ту зољу доњели ти и кум Тома Александру као поклон у куцу. Па он сад избацио јер незна ста це са тим орузијем. Пронадјена су три ДНК отиска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

03.11.2016 10:19

Сад се јасно види шта су Тома и Вучића морали учинити белосветском олошу да бих ова битанга,Шешељ,био на слободи. Морају Сурбију да растуре до краја да бих овај дрипац,Шешељ,добио правоснажну ослобађајућу пресуду. Види се како подржава Додика и све болеснике који систематски уништавају ове просторе. Шешељ ради за оне које стално напада,Ватикан,Ми6,ЦИА итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Други

03.11.2016 15:30

Брате Јоване, баш си све добро рекао о овим битангама, на челу са Шешељом. Док не оду са политичке сцене и јавног живота уопште, Србији и српском народу у цјелини не пише се добро.

Name

yугословен

03.11.2016 14:46

Е ДА САМ МАЛО МЛАДЈИ ПА ДА КАЗУ ГДЈЕ СИ МЛАДИЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

03.11.2016 18:01

Зна се због цега је Сесељ побјегао у Хааг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

04.11.2016 07:23

Да ли је јос ико "побјегао у Хаг", каква глупост!

Name

Анте

03.11.2016 22:09

Стаје сесељу дрсцу ти ноге као у мрсавог телета прпа а, казес дацес у хрвацку .

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

04.11.2016 06:20

Неке ствари не штимају . Зашто се није сачекало и пратило ко ће да приђе том ауту ? Овако се само дигла фрка и лако могиће да је то само намјештаљка самог Вучића и компаније да се скрене пажња са други ствари .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђујић

04.11.2016 10:48

Шта је лажни војводо? Прво ће Вучић да повриједи ногу, а онда ће...Лајао си за Ђинђића стоко, ти исти који су били извршиоци радова се активирали поново, шта ли је? Али шта год да јесте ти знаш ко стоји иза јер си био саучесник, очигледно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШЕПАЊЕ

04.11.2016 20:05

НАЈПАМЕТНИЈЕГ СРБИНА ЗОРАНА ДЈИНДЈИЋА СТЕ ВРИЈЕДЈАЛИ ДА ШЕПА А ОН ЈЕ ХРБАРО ЧЕКАО И СМРТ. ШТА СЕ САД ТОЛИКО УЗНЕМИРИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сепање

05.11.2016 15:54

Ста ти знас о Дјиндјицу? Мозда то сто си у оно време цитао у оној стампи.