Šešelj: Ovo sa Vučićem je suviše opasno!

“Andrija Drašković je u leto 2000. godine hteo da me ubije jer sam ga optužio za Arkanovo ubistvo… Drašković je hteo da upotrebi isto oružje kao ovo pronađeno u Jajincima… “Zolja” je posle pronađena kod njegove žene Elene”, rekao je lider SRS Vojislav Šešelj za list “Informer”.

Srbija 03.11.2016 | 07:35
Šešelj: Ovo sa Vučićem je suviše opasno!
Šešelj tvrdi da je u leto 2000. godine bio na meti atentatora koji su hteli da ga ubiju “zoljom”, istim ručnim raketnim bacačem koji je u subotu uveče pronađen nedaleko od kuće premijera Vučića!

Šešelj kaže da je iza pokušaja atentata na njega pre više od 16 godina stajao kontroverzni biznismen Andrija Drašković.

Navodno, Drašković je hteo da mu se osveti jer ga je u više navrata javno optužio da je organizator likvidacije Željka Ražnatovića Arkana, piše “Informer”.

I pored određenih sličnosti, Šešelj naglašava da pokušaj njegovog ubistva i najnovija afera ne mogu nikako da se porede, jer je sve ovo s Vučićem daleko opasnije.

"Meni su o glavi radili mafijaši i to nije imalo veze sa politikom. Naime, u ubistvo Arkana bili su umešani Mirko Bosanac, Bata Trlaja, Ćanda i Skole Uskoković. Javno sam prozivao Andriju Draškovića da je sve to organizovao i zato je on rešio da me likvidira. Tog leta 2000. jednog dana pozvao me je Slobodan Milošević, tražio je da hitno dođem…

Dođem kod njega, a tamo tadašnji načelnik DB Rade Marković, inače Draškovićev kum. Njih dvojica mi saopšte da je Andrija nabavio 'zolju' da me ubije, jer je znao da imam blindirani džip. Kažu mi da je već bio jedan pokušaj, ali da sad stvari drže pod kontrolom. Planirali su to da izvedu dok sam bio gost na TV Palma na Topčideru. Očekivali su da ću u povratku s televizije proći istim putem, ali sam otišao u drugom smeru ka Miloševom konaku…" priseća se Šešelj i dodaje da je “zolja” pronađena kad je Drašković uhapšen, i to u stanu njegove supruge Elene Mijatović, ali da to policiju i tužilaštvo iz nekog razloga nije zanimalo!?!

Prema njegovim rečima, ipak, ovo što se danas dešava sa Vučićem mnogo je ozbiljnije.

"Mene je jurio kriminalac visokog ranga, zbog neke lične osvete, dok je ovo s Vučićem, izgleda, mnogo ozbiljnija politička stvar. Zamerio se Amerikancima i Englezima i moguće je i da su oni umešani. Moguće je da je reč samo o zastrašivanju, ali mesto na kom je nađeno oružje jeste idealno izabrano za gađanje" upozorava Šešelj, koji apeluje na bezbednosne službe da rade svoj posao:

"Ljudi, mi još nemamo dovoljno podataka, ne znamo ko je doneo oružje i kada. Ne znamo zašto nema pušaka i snajpera? Da li je pronađeno oružje bilo podmazano i spremno za upotrebu? Istraga mora da odgovori na sva ta pitanja. Ako su zakazali ljudi u bezbednosnim službama, treba odmah da budu smenjeni…" podvlači Šešelj.

Kako naglašava predsednik radikala, nadležni ne smeju da zatvaraju oči pred očiglednim činjenicama.

"Ni posle pokušaja atentata na Zorana Đinđića kod hale “Limes” dosmanlije, kao ni sam Đinđić, nisu verovali da je moguće da će ubiti predsednika Vlade… Pa se to ipak desilo! Šta god ja mislio o Đinđiću, država nipošto ne sme da dozvoli da joj ubiju premijera!" upozorava Šešelj u intervjuu.

Komentarišući poruku “Mirkovci 12. 10. 1991.” koja je ispisana na “zolji” pronađenoj u Jajincima, Šešelj ističe da Vučić u tom periodu nije imao nikakve veze s ovim hrvatskim mestom u blizini Vinkovaca.

"Možda to piše slučajno, a moguće je i da neko zna da je u Mirkovcima 1991, pored JNA, bila i velika grupa dobrovoljaca srpskih radikala… Bili su tamo i “arkanovci” i “škorpioni”, koji su, istine radi, počinili zločine nad civilima. Međutim, Vučić tada nije imao nikakve veze s nama. Pojavio se u stranci tek 1992, a formalno učlanio 1993…" ističe Šešelj za “Informer”.

(Informer)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Pajo

03.11.2016 08:08

Jeftino! Vojvoda za iznajmljivanje! Vaš sam za 170 dinara dnevno!

ODGOVORITE
Name

Samy

03.11.2016 08:08

I srbija ima papke

ODGOVORITE
Name

Dragan

03.11.2016 08:12

Ovog čovjeka smatram klovnom još od devedesetih, a on samo pojačava argumente za to! Ali, nije glup, naprotiv, vrlo je inteligentan, i u životu i u ovoj kvazipolitici. Kako je samo Đurđevića natjerao da pojede vlastito sra*e, hoće Šeki Mićine pare! Ali je i za Dodika jer i Mile plaća!

ODGOVORITE
Name

mf

03.11.2016 08:34

Po ovom sto pise Dr Seselj vidi se da je Seselj jedan veliki Srpski Vojvoda,Doktor u koga netrebamo da imamo ikakvu sumnju .Zivio Dr Seselj 1000 Godina

ODGOVORITE
Name

re

03.11.2016 11:30

Doktor je ali za tebe,čim te je tako hipnotisao.Sreća pa većina nije pod tom hipnozom.

Name

opet

03.11.2016 08:39

Informer.Bivsu Jugu i dalje unistavaju ovakvi kao Informer i Seselj(politicari i novinari

ODGOVORITE
Name

Hmmmmm

03.11.2016 08:40

To Vojo podrži Vucka ipak je on tvoj proizvod i da nije bilo tebe vjerovatno nebi bilo ni njega na političkoj sceni...Cuvaj ga u inat onima sto su htjeli da ga ubiju u Srebrenici a evo sad i u Beogradu...

ODGOVORITE
Name

KIKI

03.11.2016 09:13

Pa mozda ste tu zolju donjeli ti i kum Toma Aleksandru kao poklon u kucu. Pa on sad izbacio jer nezna sta ce sa tim oruzijem. Pronadjena su tri DNK otiska.

ODGOVORITE
Name

Jovan

03.11.2016 11:19

Sad se jasno vidi šta su Toma i Vučića morali učiniti belosvetskom ološu da bih ova bitanga,Šešelj,bio na slobodi. Moraju Surbiju da rasture do kraja da bih ovaj dripac,Šešelj,dobio pravosnažnu oslobađajuću presudu. Vidi se kako podržava Dodika i sve bolesnike koji sistematski uništavaju ove prostore. Šešelj radi za one koje stalno napada,Vatikan,Mi6,CIA itd...

ODGOVORITE
Name

Jovan Drugi

03.11.2016 16:30

Brate Jovane, baš si sve dobro rekao o ovim bitangama, na čelu sa Šešeljom. Dok ne odu sa političke scene i javnog života uopšte, Srbiji i srpskom narodu u cjelini ne piše se dobro.

Name

yugosloven

03.11.2016 15:46

E DA SAM MALO MLADJI PA DA KAZU GDJE SI MLADICU

ODGOVORITE
Name

Karadoz

03.11.2016 19:01

Zna se zbog cega je Seselj pobjegao u Haag...

ODGOVORITE
Name

realno

04.11.2016 08:23

Da li je jos iko "pobjegao u Hag", kakva glupost!

Name

Ante

03.11.2016 23:09

Staje seselju drscu ti noge kao u mrsavog teleta prpa a, kazes daces u hrvacku .

ODGOVORITE
Name

ug

04.11.2016 07:20

Neke stvari ne štimaju . Zašto se nije sačekalo i pratilo ko će da priđe tom autu ? Ovako se samo digla frka i lako mogiće da je to samo namještaljka samog Vučića i kompanije da se skrene pažnja sa drugi stvari .

ODGOVORITE
Name

Đujić

04.11.2016 11:48

Šta je lažni vojvodo? Prvo će Vučić da povrijedi nogu, a onda će...Lajao si za Đinđića stoko, ti isti koji su bili izvršioci radova se aktivirali ponovo, šta li je? Ali šta god da jeste ti znaš ko stoji iza jer si bio saučesnik, očigledno!

ODGOVORITE
Name

ŠEPANJE

04.11.2016 21:05

NAJPAMETNIJEG SRBINA ZORANA DJINDJIĆA STE VRIJEDJALI DA ŠEPA A ON JE HRBARO ČEKAO I SMRT. ŠTA SE SAD TOLIKO UZNEMIRILI.

ODGOVORITE
Name

re sepanje

05.11.2016 16:54

Sta ti znas o Djindjicu? Mozda to sto si u ono vreme citao u onoj stampi.