Србија и ММФ договорили повећање плата

Влада Србије и Међународни монетарни фонд /ММФ/ постигли су договор о повећању плата у јавном сектору и давањима за пензионере, јавио је "Блиц".

Србија 29.10.2016 | 15:39
Србија и ММФ договорили повећање плата
Договор је постигнут послије седам дана интензивних преговора и данашњих двочасовних разговора.

Премијер Србије Александар Вучић и министар финансија Душан Вујовић обратиће се сутра тим поводом новинарима.

Представници Мисије ММФ-а похвалили су, након детаљне ревизије, добре резултате које је Србија постигла и истакли да је стање у српском буџету стабилно и да су уочили значајан напредак по питању бољих прихода, боље наплате пореза и мањих расхода.

Вучић и представници ММФ-а, који бораве у Београду у оквиру шесте ревизије споразума са Србијом, разговарали су и о актуелним темама у вези са аранжманом ММФ-а, саопштила је Канцеларија Владе Србвије за сарадњу са медијима.

Током састанка истакнуто је да је Србија и даље на добром путу стабилних макроекономских и фискалних показатеља. Тема разговора била је и планирано повећање плата и пензија.

Представници Мисије ММФ-а истакли су да постоје одређени проблеми у хемијском и рударском сектору.

Србија је са ММФ-ом закључила стандбај-аранжман из предострожности у фебруару прошле године.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

29.10.2016 13:56

И ста казе , русе ме ? Не русе они никога Вуцицу, ви сте ту да доврсите оно сто су поцели кад су посљедњег предсједника који то није дао послали у Хаг. Слободане има си гресака као и сваки цовјек али вјецна ти слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ