Srbija i MMF dogovorili povećanje plata

Vlada Srbije i Međunarodni monetarni fond /MMF/ postigli su dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i davanjima za penzionere, javio je "Blic".

Srbija 29.10.2016 | 15:39
Srbija i MMF dogovorili povećanje plata
Dogovor je postignut poslije sedam dana intenzivnih pregovora i današnjih dvočasovnih razgovora.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović obratiće se sutra tim povodom novinarima.

Predstavnici Misije MMF-a pohvalili su, nakon detaljne revizije, dobre rezultate koje je Srbija postigla i istakli da je stanje u srpskom budžetu stabilno i da su uočili značajan napredak po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

Vučić i predstavnici MMF-a, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, razgovarali su i o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a, saopštila je Kancelarija Vlade Srbvije za saradnju sa medijima.

Tokom sastanka istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Tema razgovora bila je i planirano povećanje plata i penzija.

Predstavnici Misije MMF-a istakli su da postoje određeni problemi u hemijskom i rudarskom sektoru.

Srbija je sa MMF-om zaključila standbaj-aranžman iz predostrožnosti u februaru prošle godine.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

29.10.2016 13:56

I sta kaze , ruse me ? Ne ruse oni nikoga Vucicu, vi ste tu da dovrsite ono sto su poceli kad su posljednjeg predsjednika koji to nije dao poslali u Hag. Slobodane ima si gresaka kao i svaki covjek ali vjecna ti slava i hvala.

ODGOVORITE