Док гледамо ТВ све више сурфујемо интернетом

Приликом гледања телевизије, две трећине људи на својим паметним уређајима чита о другим стварима, док половина људи сурфује на друштвеним мрежама.

Информационе технологије 21.10.2016 | 13:02
Док гледамо ТВ све више сурфујемо интернетом
У ери паметних технологија, тешко је замислити да корисник само пасивно посматра слику без икакве интеракције. Све је више оних којима гледање телевизије није довољно, те док гледају омијени програм, у исто време сурфују Интернетом на свом таблету.

Међутим, питање је - када неко користи свој паметни телефон или таблет док гледа „Гаме оф Тхронес“, да ли он заправо чита о детаљима серије или ради нешто потпуно друго? Многа истраживања су показала да приликом гледања телевизије, преко 70% људи на својим паметним уређајима чита о потпуно другим стварима које га интересују. Овај такозвани мултитаскинг постаје савремени начин конзумирања медија који је у константном порасту. Американци скоро трећину свог времена проведеног испред ТВ екрана проведу и сурфујући Интернетом.

Управо зато, све је већи број водећих произвођача у индустрији технологије који раде на развијању многобројних апликација које се интегришу са телевизијом. Данас скоро да не постоји паметни уређаји без функције преко које је могуће делити и гледати жељени садржај наизменично на свом ТВ-у и таблету без збрке око неуредних каблова.

Без обзира да ли га користите за претраживање интернета, читање е–књига или гледања видеа, таблет је постао идеалан уређај који лако мења лап топ или десктоп рачунар и омогућава вам да будете у току са свим информацијама док сте удобно заваљени у фотељи ваше дневне собе.


Ипак, нове напредне технологије омогућавају да савремени телевизори претварају дневну собу у биоскоп и постају чворишта домова јер окупљају породицу у дневној соби. Да бисте максимално уживали уз најбоље серије или навијали уз ливе преносе утакмица врхунски квалитет слике пресудан за потпуни доживљај који вам неће скренути поглед са екрана. Уз Самсунг СУХД телевизоре који садрже 4К УХД резолуцију, свака сцена ће оживети у вашој дневној соби и све што будете гледали изгледаће реалније и живописније.

Осим што произвођачи раде на техничким перформансама, тржиште је одавно поставило дизајн као битну карактеристику сваког модела телевизора. Из године у годину, модели постају све тањи и постају потпуно уклопљени у модеран дизајн ентеријера.

Пратећи ове најновије трендове корисника Самсунг је љубитељима добре забаве и квалитетне технологије, уз купљени најновији модел СУХД телевизора, поклања управо таблет. Један од два модела таблета, Галаxy Таб Е или Таб А, купце очекују уз сваку куповину закривљеног или Смарт модела СУХД телевизора различитих димензија. Изузетан квалитет слике родитељима неће дозволити да одвоје поглед од екрана тако да малишани могу да искористе прилику и забављају се на новом таблету било да раде домаће задатке, истражују или читају. За забаву и учење осмишљења је апликација ,,Кидс Моде’’ коју можете бесплатно инсталирати на таблет уређај.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

21.10.2016 11:05

Е јесте вала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.10.2016 16:08

Интернет и телевизија се надовезују.

ОДГОВОРИТЕ