Мушкарац треба само да ме воли

Музичка звезда о првом наступу у Лондону, плановима, емотивном животу и деци... н Деца инсистирају да што више излазим, али мени је ипак најлепше код куће.

Забава 17.10.2016 | 16:03
Мушкарац треба само да ме воли
ИМЕ Светлане Цеце Ражнатовић одавно је изашло из оквира домаће естраде. У животу славне певачице преплитали су се лепи и тешки тренуци. Оспоравана и хваљена, већ годинама је неприкосновена краљица фолк музике на Балкану. Пунила је стадионе и дворане широм земље и у иностранству, за њене наступе се увек тражила карта више, а 21. октобра Цеца ће први пут у каријери певати у клубу "Трокси" у Лондону, где ће уживо представити песме са новог студијског албума "Аутограм", у оквиру истоимене актуелне турнеје.


- Сваком концерту приступам исто, са подједнаком жељом и енергијом како би публика са мог наступа отишла са најбољим утисцима - каже за "Новости" Цеца Ражнатовић. - Певаћу у дворани која може да прими више од 2.000 људи. До сада сам у Лондону била само у транзиту, сада ћу имати времена и за обилазак града, а са мном иду и Анастасија и Вељко. Већ су одрасли људи, ишли су на моје концерте и када су били мали. Од рођења су под будним оком медија. Били би чудно да је другачије, то им је наметнуто избором моје професије, нису имали прилику да бирају.

* Певали сте на препуној "Маракани", два пута напунили Ушће, у чему видите изазов када је музика у питању?

- Изазов ће ми бити да и трећи пут одржим концерт на београдском Ушћу. Жеља ми је да са публиком тамо прославим 30 година каријере 2018. Врло млада сам ушла у шоу-бизнис, са 14 година. Уз медије сам одрастала и градила каријеру. Три деценије је дугачак временски период, свашта се издешавало. Живот је саткан од различитих ситуација, само је питање ко је на колико спреман и колико је чврст да издржи то што му живот сервира.


* Многе ствари сте мушки изнели на плећима?

- Искрено, нисам имала други избор. Морала сам да се суочим са наметнутим проблемима и препрекама у животу. Али и од горег има горе! Богу хвала, најбитније је да ми је породица здрава. Не гледамо у прошлост, занима нас само садашњост и будућност. Нажалост, било је много болних удараца. Али, још сам пуна живота и радости. Волим људе, нисам се разочарала у њих, мада су ми многи нанели штету. Не патим од предрасуда, јер сам то искусила на сопственој кожи. Не можете да знате каква је мука некога натерала на неке изборе у животу. Научила сам да не трошим енергију на људе који ми не пријају, а то се не прашта.

* Јавност се увек највише интересовала за ваш приватан живот. Какав је тренутно ваш емотивни статус?

- Никада нисам волела да се експонирам на тај начин, већ сам се трудила да моје појављивање у медијима буде везано искључиво за професију којом се бавим. Али помирила сам се с тим да ме као слободну жену спајају са сваким мушкарцем који ми је пријатељ. Што се мог емотивног статуса тиче, нисам то износила у јавност, па нећу ни сада. Али када сам желела да некога покажем, то сам урадила.

* Да ли бисте се поново удали?

- Већ сам пробала и видела да могу. Такве ствари човек не може да предвиди. Љубав је чудо, највећи покретач и најлепше осећање. На то питање не бих знала да одговорим, али ако је судити по мојим тренутним осећањима и размишљањима, тај папир ми апсолутно ништа не значи. То није предуслов ни за љубав ни за срећу.

* Ваш син Вељко је рекао да би волео да нађете сродну душу како не бисте били сами?

- Увек су ме подржавали када је реч о емотивном животу. Деца знају понекад да буду несвесно себична, али то није случај са Вељком и Анастасијом. Имамо врло отворен однос, разговарамо о свему и за своје године су веома зрели. Њихова подршка ми је веома битна. Инсистирају на томе да што више излазим, али остајем доследна одлуци да то не чиним. Најлепше ми је код куће, нисам жељна провода, то сам надоместила кроз своју професију и путовања.

* У чијем срцу сте оставили неизбрисив "аутограм", а ко је у вашем?


- Највећи траг оставила сам у срцу своје публике. Не желим да звучим патетично, али неизбрисив аутограм у мом срцу је оставио мој супруг. Заувек ће ми остати у најлепшем сећању. Нисам затворена за љубав, знам да ћу волети и бити вољена. Самостална сам, рано сам почела да зарађујем и никада од партнера нисам очекивала ништа, осим љубави и лојалности. Остало сам увек могла себи да приуштим. Можда је то грешка, јер мислим да све могу сама. Можда бих олакшала себи живот да сам се ослањала на помоћ партнера. Не везујем се за материјалне ствари, већ за људе.

* У животу су вам се догодиле и лепе и ружне ствари, шта памтите?

- Мој живот је врло динамичан. До прекосутра бих могла да набрајам и лепе и ружне ствари које су се догодиле. Памтим лепе ствари али и лоше. Праштам али не заборављам. Најтеже је победити себе али у многим тешким ситуацијама сам у томе успела.

* Многи вас зову српска мајка, за сина Вељка сте права лавица, а како бисте ви себе описали?

- Ја сам обична жена, звезда сам само на сцени. Када се угасе рефлектори и сиђем са позорнице, не разликујем се од других жена. Себе једино тако видим.

* Вељко и Анастасија често истичу да сте њихова највећа подршка?

- Обоје ми поверавају своје тајне и у сваком тренутку знам шта се дешава у њиховим животима. Природно је да мајка и ћерка буду блиске. Али с обзиром на то да мој син није одрастао уз оца, који би га усмеравао у животу, све дели са мном и поносна сам што имамо такав однос. Знају да сам ја њихов највећи пријатељ и увек сам им говорила да показују своја осећања. Сина сам научила да није срамота плакати, али не и да буде "едиповац". Све што их мучи и тишти имају са ким да поделе. Постојим за њих. Били су окружени са много љубави и пажње и трудила сам се да им ништа у животу не недостаје. Мислим да су постали здрави и нормални људи, упркос томе што су претпрели многе ниске ударце још као малолетни.

* Како бисте реаговали да се Анастасија уда за неког ко је значајно старији од ње?

- Моји родитељи се нису мешали у мој избор, били су ми велика подршка и у каријери и у животу. Такав став имам и према својој деци, интересује ме само њихова срећа. С ким ће засновати породицу то је њихов избор, ја могу само да им будем подршка.

Новости
фото:интерент

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Незналица

17.10.2016 15:26

Нисам знао да у Лондону има насих баустелаца а поготово да имају и свој клуб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.10.2016 16:47

Њена цувена реценица ниста преко 25

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

18.10.2016 18:02

која (не)вазна особа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чика Воја

18.10.2016 21:09

Цецина највећа љубав био је Мухарем Самарџић звани Харо. хттпс://сцонтент-фрт3-1.xx.фбцдн.нет/в/т1.0-9/11295657_10153305451478834_4089291347744560659_н.јпг?ох=ф44ф62ф3е1ц49197950е2ц337ф0фдад6&ое=585Ф3022

ОДГОВОРИТЕ