Muškarac treba samo da me voli

Muzička zvezda o prvom nastupu u Londonu, planovima, emotivnom životu i deci... n Deca insistiraju da što više izlazim, ali meni je ipak najlepše kod kuće.

Zabava 17.10.2016 | 16:03
Muškarac treba samo da me voli
IME Svetlane Cece Ražnatović odavno je izašlo iz okvira domaće estrade. U životu slavne pevačice preplitali su se lepi i teški trenuci. Osporavana i hvaljena, već godinama je neprikosnovena kraljica folk muzike na Balkanu. Punila je stadione i dvorane širom zemlje i u inostranstvu, za njene nastupe se uvek tražila karta više, a 21. oktobra Ceca će prvi put u karijeri pevati u klubu "Troksi" u Londonu, gde će uživo predstaviti pesme sa novog studijskog albuma "Autogram", u okviru istoimene aktuelne turneje.


- Svakom koncertu pristupam isto, sa podjednakom željom i energijom kako bi publika sa mog nastupa otišla sa najboljim utiscima - kaže za "Novosti" Ceca Ražnatović. - Pevaću u dvorani koja može da primi više od 2.000 ljudi. Do sada sam u Londonu bila samo u tranzitu, sada ću imati vremena i za obilazak grada, a sa mnom idu i Anastasija i Veljko. Već su odrasli ljudi, išli su na moje koncerte i kada su bili mali. Od rođenja su pod budnim okom medija. Bili bi čudno da je drugačije, to im je nametnuto izborom moje profesije, nisu imali priliku da biraju.

* Pevali ste na prepunoj "Marakani", dva puta napunili Ušće, u čemu vidite izazov kada je muzika u pitanju?

- Izazov će mi biti da i treći put održim koncert na beogradskom Ušću. Želja mi je da sa publikom tamo proslavim 30 godina karijere 2018. Vrlo mlada sam ušla u šou-biznis, sa 14 godina. Uz medije sam odrastala i gradila karijeru. Tri decenije je dugačak vremenski period, svašta se izdešavalo. Život je satkan od različitih situacija, samo je pitanje ko je na koliko spreman i koliko je čvrst da izdrži to što mu život servira.


* Mnoge stvari ste muški izneli na plećima?

- Iskreno, nisam imala drugi izbor. Morala sam da se suočim sa nametnutim problemima i preprekama u životu. Ali i od goreg ima gore! Bogu hvala, najbitnije je da mi je porodica zdrava. Ne gledamo u prošlost, zanima nas samo sadašnjost i budućnost. Nažalost, bilo je mnogo bolnih udaraca. Ali, još sam puna života i radosti. Volim ljude, nisam se razočarala u njih, mada su mi mnogi naneli štetu. Ne patim od predrasuda, jer sam to iskusila na sopstvenoj koži. Ne možete da znate kakva je muka nekoga naterala na neke izbore u životu. Naučila sam da ne trošim energiju na ljude koji mi ne prijaju, a to se ne prašta.

* Javnost se uvek najviše interesovala za vaš privatan život. Kakav je trenutno vaš emotivni status?

- Nikada nisam volela da se eksponiram na taj način, već sam se trudila da moje pojavljivanje u medijima bude vezano isključivo za profesiju kojom se bavim. Ali pomirila sam se s tim da me kao slobodnu ženu spajaju sa svakim muškarcem koji mi je prijatelj. Što se mog emotivnog statusa tiče, nisam to iznosila u javnost, pa neću ni sada. Ali kada sam želela da nekoga pokažem, to sam uradila.

* Da li biste se ponovo udali?

- Već sam probala i videla da mogu. Takve stvari čovek ne može da predvidi. Ljubav je čudo, najveći pokretač i najlepše osećanje. Na to pitanje ne bih znala da odgovorim, ali ako je suditi po mojim trenutnim osećanjima i razmišljanjima, taj papir mi apsolutno ništa ne znači. To nije preduslov ni za ljubav ni za sreću.

* Vaš sin Veljko je rekao da bi voleo da nađete srodnu dušu kako ne biste bili sami?

- Uvek su me podržavali kada je reč o emotivnom životu. Deca znaju ponekad da budu nesvesno sebična, ali to nije slučaj sa Veljkom i Anastasijom. Imamo vrlo otvoren odnos, razgovaramo o svemu i za svoje godine su veoma zreli. Njihova podrška mi je veoma bitna. Insistiraju na tome da što više izlazim, ali ostajem dosledna odluci da to ne činim. Najlepše mi je kod kuće, nisam željna provoda, to sam nadomestila kroz svoju profesiju i putovanja.

* U čijem srcu ste ostavili neizbrisiv "autogram", a ko je u vašem?


- Najveći trag ostavila sam u srcu svoje publike. Ne želim da zvučim patetično, ali neizbrisiv autogram u mom srcu je ostavio moj suprug. Zauvek će mi ostati u najlepšem sećanju. Nisam zatvorena za ljubav, znam da ću voleti i biti voljena. Samostalna sam, rano sam počela da zarađujem i nikada od partnera nisam očekivala ništa, osim ljubavi i lojalnosti. Ostalo sam uvek mogla sebi da priuštim. Možda je to greška, jer mislim da sve mogu sama. Možda bih olakšala sebi život da sam se oslanjala na pomoć partnera. Ne vezujem se za materijalne stvari, već za ljude.

* U životu su vam se dogodile i lepe i ružne stvari, šta pamtite?

- Moj život je vrlo dinamičan. Do prekosutra bih mogla da nabrajam i lepe i ružne stvari koje su se dogodile. Pamtim lepe stvari ali i loše. Praštam ali ne zaboravljam. Najteže je pobediti sebe ali u mnogim teškim situacijama sam u tome uspela.

* Mnogi vas zovu srpska majka, za sina Veljka ste prava lavica, a kako biste vi sebe opisali?

- Ja sam obična žena, zvezda sam samo na sceni. Kada se ugase reflektori i siđem sa pozornice, ne razlikujem se od drugih žena. Sebe jedino tako vidim.

* Veljko i Anastasija često ističu da ste njihova najveća podrška?

- Oboje mi poveravaju svoje tajne i u svakom trenutku znam šta se dešava u njihovim životima. Prirodno je da majka i ćerka budu bliske. Ali s obzirom na to da moj sin nije odrastao uz oca, koji bi ga usmeravao u životu, sve deli sa mnom i ponosna sam što imamo takav odnos. Znaju da sam ja njihov najveći prijatelj i uvek sam im govorila da pokazuju svoja osećanja. Sina sam naučila da nije sramota plakati, ali ne i da bude "edipovac". Sve što ih muči i tišti imaju sa kim da podele. Postojim za njih. Bili su okruženi sa mnogo ljubavi i pažnje i trudila sam se da im ništa u životu ne nedostaje. Mislim da su postali zdravi i normalni ljudi, uprkos tome što su pretpreli mnoge niske udarce još kao maloletni.

* Kako biste reagovali da se Anastasija uda za nekog ko je značajno stariji od nje?

- Moji roditelji se nisu mešali u moj izbor, bili su mi velika podrška i u karijeri i u životu. Takav stav imam i prema svojoj deci, interesuje me samo njihova sreća. S kim će zasnovati porodicu to je njihov izbor, ja mogu samo da im budem podrška.

Novosti
foto:interent

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Neznalica

17.10.2016 15:26

Nisam znao da u Londonu ima nasih baustelaca a pogotovo da imaju i svoj klub.

ODGOVORITE
Name

Miki

18.10.2016 16:47

Njena cuvena recenica nista preko 25

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

18.10.2016 18:02

koja (ne)vazna osoba.

ODGOVORITE
Name

Čika Voja

18.10.2016 21:09

Cecina najveća ljubav bio je Muharem Samardžić zvani Haro. https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11295657_10153305451478834_4089291347744560659_n.jpg?oh=f44f62f3e1c49197950e2c337f0fdad6&oe=585F3022

ODGOVORITE