Ако желите да живите дуже једите као Јапанци

Опште је познато да Јапанци живе дугим и здравим животом. Нико не зна у чему је њихова тајна, а стручњаци верују да је кључ у њиховој беспрекорној исхрани.

Здравље 15.10.2016 | 12:31
Ако желите да живите дуже једите као Јапанци
Омиљена храна међу познатим личностима, укључујући Мадону и Викторију Бекам је суши, мисо и туршија, за које се верује да су разлог њихових савршених фигура.

Пет јапанских оброка које утичу на дуг и здрав живот су:

Риба

Риба је одличан извор омега 3 масне киселине, која одржава срце здравим. Осим што је добра за проток крви, помаже мозгу, очима и смањује упале. Како је висока упала карактеристика многих хроничних болести, од артритиса до Алцхајмера, одржавати је под контролом може бити кључни фактор у одржавању доброг здравља током живота.

Мисо и умами паста

Мисо је ферментрана паста од соје, а верује се да је једна од тајни здравља жена у Јапану управо конзумирање хране од ферментиране соје. Мисо и умами пасте помажу женама након менопаузе, као и у смањивању ризика рака дојки ендометријума.

Алге или морска трава

Морска трава је богата минералима, укључујући јод, цинк, магнезијум, калцијум, калијум и десетине других минерала потребних за наш имуни систем, за одбрану од антиоксиданата и за здравље срца.

Маћа зелени чај

Маћа је традиционални зелени чај у праху направљен од свежих врхова листова биљке чаја. Зелени чај, посебно маћа, садржи висок ниво флаванола који се зову катехини, а који повећавају одбрану од антидоксиканата у организму. Такође, помажу код заштите од стања као што је Алцхајмер, срчане болести и рак.

Туршија

Традиционално ферментисано кисело поврће је одличан извор природних пробиотика. Они помажу при упијању хранљивих материја из хране које једемо, што је добро за све области нашег здравља. Не само што помажу пторив инфекција, већ и у превенцији од стања повезаних са имуним системом, као што су аутоимуне болести.

Извор: Даилy Маил

Коментари / 0

Оставите коментар