Сефића одао сигнал мобилног телефона?

Сигнал мобилног телефона Сањина Сефића, возача ухапшеног у Новом Саду након што је у Сарајеву усмртио двије студенткиње психологије, највјероватније је помогао полицији да га ухвати.

Босна и Херцеговина 14.10.2016 | 22:41
Сефића одао сигнал мобилног телефона?
Док Дејан Копрић, Сефићев адвокат по службеној дужности у екстрадиционом поступку, тврди да му је клијент испричао да се сам предао, из полиције цуре другачије информације.

Наиме, "Независне" незванично сазнају да је Сефић откривен преко сигнала телефона, а ова сазнања донекле су потврдили и у Амбасади БиХ у Београду, одакле су рекли да је он лоциран у Новом Пазару, а праћен до Новог Сада, те да је сада у екстрадиционом притвору у Вишем суду.

"Наводно је накратко био код двоје познаника које је упознао на фестивалу 'Еxит', а ухапшен је у Новом Саду", тврди извор "Независних" из Србије.

Други саговорник тврди да је Сефић ухапшен на улици.

"Пјешачио је тротоаром у вријеме хапшења", додаје наш саговорник.

Са друге стране, Копрић наводи да је Сефић испричао да се сам предао.

"Он је рекао да се предао на железничкој станици у Новом Саду. Пришао је некоме и питао како да нађе полицију. Ту су били и полицајци у цивилу и ухапшен је. То су његове речи", рекао је Копрић у изјави за "Независне".

Новосадски адвокат додаје да је Сефић исказао кајање и жал.

"Он се у мом присуству није понашао као неко коме је свеједно, него баш се види да му је тешко", рекао нам је јуче Копрић.

Такође, јуче је Министарству правде Србије стигао захтјев сарајевског Кантоналног суда за изручење Сефића, а тај захтјев прослијеђен је Вишем суду у Новом Саду, који ће одлучити о испуњености услова за изручење.

Вријеме изручења зависи од тога да ли ће пристати на поједностављени поступак, а Сефић је наводно спреман на сарадњу с бх. правосуђем. Кантонални суд у Сарајеву још прекјуче је изадао наредбу за расписивање потјернице и донио рјешење којим му је одређен притвор.

Притом је на интернету покренута петиција којом се тражи да Сефић буде осуђен на доживотну казну затвора.

Студенти сарајевског Филозофског факултета окупили су се и јуче поводом трагичне смрти колегиница, прекјуче сахрањене Селме Агић (21) из Бугојна, те Едите Малкоч (20) из Босанске Крупе, а којој је у родном граду џеназа клањана јуче, уз неописиву тугу.

Студенти су из Сарајева поручили да ће пратити комплетан случај процесуирања Сефића, а уколико уоче неправилности поново ће излазити на протесте. Протестовали су и јуче поподне бројни грађани испред зграде Владе КС.

Раније је Влада КС затражила смјену полицијског комесара Вахида Ћосића. Притом је федерална влада јуче прихватила иницијативу за измјену прописа ради пооштравања казнене политике за починиоце кривичних дјела у саобраћају.

За возача који остави без помоћи особу којој је повреду проузроковао, предложена је казна од три до десет година, умјесто досадашње новчане казне или казне затвора до једне године.

И у другим кантонима су опрезни, па је тако градоначелник Тузле Јасмин Имамовић позвао Министарство унутрашњих послова Тузланског кантона и правосудне органе на појачане мјере заштите пјешака.

(Независне новине)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ИНФО

14.10.2016 11:53

Полицијски комесар Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС) Вахид Ћосић казао је на данашњој конференцији за медије како је полиција у посљедњих девет година против Сањина Сефића, осумњиченог за убиство двије студентице прије неколико дана у Сарајеву, покренула чак 18 кривичних пријава, али је Тужилаштво КС само једном реаговало. Оваквих је примјера диљем оба ентитета,полиција одради свој дио посла а тужилаштво ништа, коцкоглави кримоси,уфурана банда-багра нас гази живе на улицама,кажу вехабије,па вехабије су 0 за коцкоглаве.Тужилаштво сноси највећу одговорност,корумпирано је до бола,страшно. Ко може нека бјежи одавде и нека се не окреће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лабуд

14.10.2016 12:41

Кренуо према Мадјарској и ЕУ, али на сву срецу заврсит це у Зеници, само стета сто неце дозивотно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.10.2016 14:50

Штета, и ја кажем! Уби онакве девојке, паметну децу. Надам се да ће му цимери у Зеници бити нервозни и маштовити.

Name

Штета за његову фамилију

15.10.2016 07:00

Сто неће лежати у БЛ на Туњицама. То је бања и хотел за оне који имају лове. Формално их се води, а шетају Геадом јавно. Тако је у РС. Ко му је крив сто није Србин! (Иронија). Лака земља невиним дјевојкама!

Name

Истина

14.10.2016 12:47

Засто новинари РТВБН не оду у Суд и Тузиластво у БН и провјере колике су биле максималне казне за убиства пјесака у Бијељини, бавите се мало истразивацким новинарством, да видимо како ствари код нас стоје?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па исто! Зар је за цудјење?

15.10.2016 06:52

Наши судови и служе само да издају сертификате о невиности, било које врсте криминала. Али зато деру сиротињу као јарце. Толико о правди у РС.

Name

Кобац

14.10.2016 15:13

Имам телефон и питам неког како да надем полицију ? Манемој

ОДГОВОРИТЕ