Детаљи незапамћене пљачке специјалаца!

Осим кратког представљања оптужени се у судници нису оглашавали. На рочишту и овај пут није дозвољено снимање њихових лица. Због грађевинских радова иза и око зграде бањалучког Окружног суда специјалци/пљачкаши први пут су спроведени на предњи улаз – тако да је то било једино мјесто гдје је камера могла да им приђе

Република Српска 12.10.2016 | 22:51
Детаљи незапамћене пљачке специјалаца!
За раднике “Уникредит банке” био је то обичан радни дан. Трезорски службеник Госпа Тешић-Тодоровић са колегом је избројала око два милиона марака, спаковала у осам врећа, а вреће са новцем стрпала у кофере “Сектор секјуритија”.

Док је блиндирано возило одлазило у правцу границе, нико у банци није ни слутио каква ће се драма догодити..

“Након 40 минута или сат времена ушао је шеф и рекао: “Опљачкани смо!” Био је то шок за све нас”, испричала је Госпа Тешић Тодоровић, трезорски службеник у “Уницредит банци”.

Као свједок тужилаштва, Госпа је испричала да је у опљачканим коферима, уз еуре, било и данских, шведских, канадских и аустралских новчаница. У судници се чуло и то да су специјалци на “Пику” купили зелени Ауди А6 који су користили на дан пљачке.

Пред судом су свједочили и Драгољуб Берић и Милка Вујић који су у шуми пронашли сакривени Ауди. Било је то два дана након пљачке, рано ујутро, у вријеме док су сјекли дрва. Аутомобил је био добро скривен, па су најприје помислили да је у питању кишобран. Кад су пришли, имали су шта да виде.

“Рекла ми је: “Стан’ де, ево неког аута доље.” Станем ја и видим маскирну цераду. Не би се то видјело да није сунце гријало, па је био одсјај. Понесем сикирицу јер, шта ја знам, плашио сам се. Након тога, зовнем полицију на 122. Рекли су нам да не мрдамо”, посвједочио је Драгољуб Берић, свједок Тужилаштва.

Полиција је ускоро блокирала село и шумарак гдје је пронађено возило. Брачни пар, касније је током дана дао изјаву у оближњој станици – па су убрзо повезали причу и из медија сазнали да је возило припадало пљачкашима који су неколико километара даље, на аутопуту отели 600 хиљада марака. Иако су свједоке највише испитивали тужиоци и данас – без коментара за медије.

Наставак суђења, ипак ће остати упамћен по вербалном сукобу предсједавајућег судског вијећа и адвоката оптужене четворке. На крају се све завршило усменом опоменом коју је зарадила Јасминка Јовишевић.

“Ја лично доживљавам да се одбрани одређена питања не дозвољавају. Да ли сам ја у праву или не то ће показати вријеме, кад дође вријеме да одбрана проведе своје доказе”, рекла је Јасминка Јовишевић, адвокат четворице првооптужених.

Осим кратког представљања оптужени се у судници нису оглашавали. На рочишту и овај пут није дозвољено снимање њихових лица. Због грађевинских радова иза и око зграде бањалучког Окружног суда специјалци/пљачкаши први пут су спроведени на предњи улаз – тако да је то било једино мјесто гдје је камера могла да им приђе.

Наставак судјења заказан је за седам дана. Тужилаштво планира да представи нове материјалне доказе, одбрана да предложи своје.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Грга

12.10.2016 18:10

То су наси бизнисмени огледало насе дрзаве мјесто да буду на свим билбордима да их мала дјеца упамте њих крију од камера куда онда плови овај брод

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

12.10.2016 20:55

Мени само није јасно што су извозили 2 милиона КМ у Хрватску? Шта ће Уни Цредит банци у Хрватској конвертибилна марка? Да је € или $ па да схватим, али КМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

12.10.2016 23:38

Хахахаха а јеси глуп

Name

спец.

13.10.2016 08:44

Они су мислили извести 2 милиона али ипак је 600 хиљада остало у РС