Detalji nezapamćene pljačke specijalaca!

Osim kratkog predstavljanja optuženi se u sudnici nisu oglašavali. Na ročištu i ovaj put nije dozvoljeno snimanje njihovih lica. Zbog građevinskih radova iza i oko zgrade banjalučkog Okružnog suda specijalci/pljačkaši prvi put su sprovedeni na prednji ulaz – tako da je to bilo jedino mjesto gdje je kamera mogla da im priđe

Republika Srpska 12.10.2016 | 22:51
Detalji nezapamćene pljačke specijalaca!
Za radnike “Unikredit banke” bio je to običan radni dan. Trezorski službenik Gospa Tešić-Todorović sa kolegom je izbrojala oko dva miliona maraka, spakovala u osam vreća, a vreće sa novcem strpala u kofere “Sektor sekjuritija”.

Dok je blindirano vozilo odlazilo u pravcu granice, niko u banci nije ni slutio kakva će se drama dogoditi..

“Nakon 40 minuta ili sat vremena ušao je šef i rekao: “Opljačkani smo!” Bio je to šok za sve nas”, ispričala je Gospa Tešić Todorović, trezorski službenik u “Unicredit banci”.

Kao svjedok tužilaštva, Gospa je ispričala da je u opljačkanim koferima, uz eure, bilo i danskih, švedskih, kanadskih i australskih novčanica. U sudnici se čulo i to da su specijalci na “Piku” kupili zeleni Audi A6 koji su koristili na dan pljačke.

Pred sudom su svjedočili i Dragoljub Berić i Milka Vujić koji su u šumi pronašli sakriveni Audi. Bilo je to dva dana nakon pljačke, rano ujutro, u vrijeme dok su sjekli drva. Automobil je bio dobro skriven, pa su najprije pomislili da je u pitanju kišobran. Kad su prišli, imali su šta da vide.

“Rekla mi je: “Stan’ de, evo nekog auta dolje.” Stanem ja i vidim maskirnu ceradu. Ne bi se to vidjelo da nije sunce grijalo, pa je bio odsjaj. Ponesem sikiricu jer, šta ja znam, plašio sam se. Nakon toga, zovnem policiju na 122. Rekli su nam da ne mrdamo”, posvjedočio je Dragoljub Berić, svjedok Tužilaštva.

Policija je uskoro blokirala selo i šumarak gdje je pronađeno vozilo. Bračni par, kasnije je tokom dana dao izjavu u obližnjoj stanici – pa su ubrzo povezali priču i iz medija saznali da je vozilo pripadalo pljačkašima koji su nekoliko kilometara dalje, na autoputu oteli 600 hiljada maraka. Iako su svjedoke najviše ispitivali tužioci i danas – bez komentara za medije.

Nastavak suđenja, ipak će ostati upamćen po verbalnom sukobu predsjedavajućeg sudskog vijeća i advokata optužene četvorke. Na kraju se sve završilo usmenom opomenom koju je zaradila Jasminka Jovišević.

“Ja lično doživljavam da se odbrani određena pitanja ne dozvoljavaju. Da li sam ja u pravu ili ne to će pokazati vrijeme, kad dođe vrijeme da odbrana provede svoje dokaze”, rekla je Jasminka Jovišević, advokat četvorice prvooptuženih.

Osim kratkog predstavljanja optuženi se u sudnici nisu oglašavali. Na ročištu i ovaj put nije dozvoljeno snimanje njihovih lica. Zbog građevinskih radova iza i oko zgrade banjalučkog Okružnog suda specijalci/pljačkaši prvi put su sprovedeni na prednji ulaz – tako da je to bilo jedino mjesto gdje je kamera mogla da im priđe.

Nastavak sudjenja zakazan je za sedam dana. Tužilaštvo planira da predstavi nove materijalne dokaze, odbrana da predloži svoje.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Grga

12.10.2016 20:10

To su nasi biznismeni ogledalo nase drzave mjesto da budu na svim bilbordima da ih mala djeca upamte njih kriju od kamera kuda onda plovi ovaj brod

ODGOVORITE
Name

Logika

12.10.2016 22:55

Meni samo nije jasno što su izvozili 2 miliona KM u Hrvatsku? Šta će Uni Credit banci u Hrvatskoj konvertibilna marka? Da je € ili $ pa da shvatim, ali KM...

ODGOVORITE
Name

x

13.10.2016 01:38

Hahahaha a jesi glup

Name

spec.

13.10.2016 10:44

Oni su mislili izvesti 2 miliona ali ipak je 600 hiljada ostalo u RS