И посланик Радојичић незадовољан Законом

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог закона о локалној самоуправи којим је омогућено да Народна скупштина, на приједлог Владе, може да распусти локални парламент, а одлуку о распуштању Скупштина доставља Централној изборној комисији.

Република Српска 12.10.2016 | 22:59
И посланик Радојичић незадовољан Законом
Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић истакла је да је циљ овог закона да се изворни и пренесени послови обављају на дјелотворан, функционалан и ефикасан начин, стручно, непристрасно, политички неутрално и етички прихватљиво.

Посланик СНСД-а Игор Радојичић није задовољан процедурама које се односе на именовање и избор начелника одјељења у локалним заједницама.

"Ако је ово системски закон, онда нема система", категоричан је СДС-ов Маринко Божовић.

Када је ријеч о отпуштању вишка радника у локалној администрацији, Решићева је рекла да је став Владе Републике Српске да то треба да буде вођени процес и планска активност, а не да се људи, како је рекла, одједном нађу на улици.

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гоја бл

12.10.2016 19:36

Десетине хиљада је незапослено. Невидим ја разлог зашто се не би отпустио тај вишак који је сто процентно страначки запослен, значи људи који су непотребни. Да се од тога новца инвестира у нове фабрике и запослења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

12.10.2016 20:36

Баш тако, читаве породице су запослене у разноразним администрацијама које се финансирају из буџета или у државним предузећима( како они кажу ријешили свој проблем), а никога није брига како је породицама гдје нико није запослен. Једној породици је доста једна плата из буџета, тачније са леђа грађана јер порез плаћају и они са најнижим примањима. Национални доходак треба праведније расподијелити како би свима било боље. Зато отказе свима гдје више чланова једне породице ради у државним институцијама које се финансирају из буџета. Средства која остану у буџету расподијелити социјално угроженим те за стварање услова за запошљавање у привреди.

Name

Игор

12.10.2016 20:46

Е мој Гоја код тебе јос комунизам. Па не инвестира влада и дрзава инвестирају приватници а дрзава прави систем и окрузење да привуце инвеститоре. Ту нема ни система ни дрзаве ни инвестиција. Ту влада само скупља порезе и таксе, наплацује воду и струју и плаца своје гласаце.

Name

Ниџо

14.10.2016 07:39

Мало ћемо да пљештимо по локалним заједницама, а шта је са Владиним службеницима, има их ко на гори листа, више их је него када сабереш све службенике по општинама.Када неко ујутро закасни на посао у згради Владе нема гдје да сједне.Прогледајте мало,реформа јавног сектора по општинској биједи. Шта ћемо са разним агенцијама,заводима,дирекцијама, ...? И неће те паре никада бити употребљене у друге сврхе већ ће их Влада узети себи да плаћа своје бирокаратлије. Јадно,радујемо се што ће нека биједа остати без посла, а заборавлајмо да гузоња ,или неко његов, сигурно неће бити никад вишак.Што би се рекло,, Од дрвета не видите шуму"

Name

Перо

13.10.2016 08:09

Ако влада мозе да распусти локални парламент онда нам не требају избори.Постављај кога хоцес. Смијесно.

ОДГОВОРИТЕ