I poslanik Radojičić nezadovoljan Zakonom

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o lokalnoj samoupravi kojim je omogućeno da Narodna skupština, na prijedlog Vlade, može da raspusti lokalni parlament, a odluku o raspuštanju Skupština dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji.

Republika Srpska 12.10.2016 | 22:59
I poslanik Radojičić nezadovoljan Zakonom
Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić istakla je da je cilj ovog zakona da se izvorni i preneseni poslovi obavljaju na djelotvoran, funkcionalan i efikasan način, stručno, nepristrasno, politički neutralno i etički prihvatljivo.

Poslanik SNSD-a Igor Radojičić nije zadovoljan procedurama koje se odnose na imenovanje i izbor načelnika odjeljenja u lokalnim zajednicama.

"Ako je ovo sistemski zakon, onda nema sistema", kategoričan je SDS-ov Marinko Božović.

Kada je riječ o otpuštanju viška radnika u lokalnoj administraciji, Rešićeva je rekla da je stav Vlade Republike Srpske da to treba da bude vođeni proces i planska aktivnost, a ne da se ljudi, kako je rekla, odjednom nađu na ulici.

(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Goja bl

12.10.2016 19:36

Desetine hiljada je nezaposleno. Nevidim ja razlog zašto se ne bi otpustio taj višak koji je sto procentno stranački zaposlen, znači ljudi koji su nepotrebni. Da se od toga novca investira u nove fabrike i zaposlenja.

ODGOVORITE
Name

Pravda

12.10.2016 20:36

Baš tako, čitave porodice su zaposlene u raznoraznim administracijama koje se finansiraju iz budžeta ili u državnim preduzećima( kako oni kažu riješili svoj problem), a nikoga nije briga kako je porodicama gdje niko nije zaposlen. Jednoj porodici je dosta jedna plata iz budžeta, tačnije sa leđa građana jer porez plaćaju i oni sa najnižim primanjima. Nacionalni dohodak treba pravednije raspodijeliti kako bi svima bilo bolje. Zato otkaze svima gdje više članova jedne porodice radi u državnim institucijama koje se finansiraju iz budžeta. Sredstva koja ostanu u budžetu raspodijeliti socijalno ugroženim te za stvaranje uslova za zapošljavanje u privredi.

Name

Igor

12.10.2016 20:46

E moj Goja kod tebe jos komunizam. Pa ne investira vlada i drzava investiraju privatnici a drzava pravi sistem i okruzenje da privuce investitore. Tu nema ni sistema ni drzave ni investicija. Tu vlada samo skuplja poreze i takse, naplacuje vodu i struju i placa svoje glasace.

Name

Nidžo

14.10.2016 07:39

Malo ćemo da plještimo po lokalnim zajednicama, a šta je sa Vladinim službenicima, ima ih ko na gori lista, više ih je nego kada sabereš sve službenike po opštinama.Kada neko ujutro zakasni na posao u zgradi Vlade nema gdje da sjedne.Progledajte malo,reforma javnog sektora po opštinskoj bijedi. Šta ćemo sa raznim agencijama,zavodima,direkcijama, ...? I neće te pare nikada biti upotrebljene u druge svrhe već će ih Vlada uzeti sebi da plaća svoje birokaratlije. Jadno,radujemo se što će neka bijeda ostati bez posla, a zaboravlajmo da guzonja ,ili neko njegov, sigurno neće biti nikad višak.Što bi se reklo,, Od drveta ne vidite šumu"

Name

Pero

13.10.2016 08:09

Ako vlada moze da raspusti lokalni parlament onda nam ne trebaju izbori.Postavljaj koga hoces. Smijesno.

ODGOVORITE