Након локалних избора промјене у НС РС

Завршени локални избори праве промјене и у Народној скупштини Републике Српске. Најмање шест посланика имаће нову функцију начелника и градоначелника.

Република Српска 12.10.2016 | 15:15
Након локалних избора промјене у НС РС
Могуће су и додатне промјене у зависности од тога који посланици прихвате освојени одборнички мандат у својим локалним заједницама.

У Народну скупштину улази шест нових посланика. Они ће да замијене страначке колеге који су на протеклим локалним изборима постали начелници, односно градоначелници или одборници.

Посланици сигурно више неће бити Игор Радојичић из СНСД-а, који је нови градоначелник Бањалуке, Милан Ковач из СНСД-а, који је нови начелник Шипова, Лука Петровић из СНСД-а, који је нови градоначелник Требиња, Маринко Божовић из СДС-а, који је нови начелник Источне Илиџе, Милорад Јагодић из СНСД-а, који је нови начелник Рогатице и Зоран Аџић из СНСД-а, који је нови начелник Градишке.

Посланици који су били и кандидати за одборнике могу да бирају хоће ли да остану у Скупштини или се селе на посао у локалну заједницу у којој су изабрани. Међу њима су и Срђан Амиџић из СНСД-а, који највјероватније постаје нови начелник финансија у Бањалуци и Ненад Стевандић, који готово сигурно остаје посланик, а освојио је одборнички мандат у Бањалуци.

У СДС-у праве замјену на мјесту једног посланика. Умјесто Маринка Божовића у Скупштину улази бивши посланик Сњежана Божић.

Процедура је једноставна. Новоизабрани први људи општина и градова, а досадашњи посланици мандата се одричу дотадашње функције или прије преузимања нове или аутоматски након преузимања. Њих мијењају сљедећи на страначким листама од избора 2014. године.

Након што Комисија за избор и именовања заврши свој посао, нови посланици ће на првој наредној сједници Парламента положити заклетву.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хомо сапиенс

12.10.2016 14:11

"Курта сјаси да Мурта узјаси".

ОДГОВОРИТЕ
Name

или

12.10.2016 14:31

Иста столица, само друга гу**ца.

Name

САСВИМ ПРИРОДНО

12.10.2016 15:15

САСВИМ ПРИРОДНО ЈЕР СВЕ СЕ МОЖЕ КУПИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако је до сад био начелник финансија у БЛ

12.10.2016 15:57

Неко из Гламоча или....

ОДГОВОРИТЕ