Nakon lokalnih izbora promjene u NS RS

Završeni lokalni izbori prave promjene i u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Najmanje šest poslanika imaće novu funkciju načelnika i gradonačelnika.

Republika Srpska 12.10.2016 | 15:15
Nakon lokalnih izbora promjene u NS RS
Moguće su i dodatne promjene u zavisnosti od toga koji poslanici prihvate osvojeni odbornički mandat u svojim lokalnim zajednicama.

U Narodnu skupštinu ulazi šest novih poslanika. Oni će da zamijene stranačke kolege koji su na proteklim lokalnim izborima postali načelnici, odnosno gradonačelnici ili odbornici.

Poslanici sigurno više neće biti Igor Radojičić iz SNSD-a, koji je novi gradonačelnik Banjaluke, Milan Kovač iz SNSD-a, koji je novi načelnik Šipova, Luka Petrović iz SNSD-a, koji je novi gradonačelnik Trebinja, Marinko Božović iz SDS-a, koji je novi načelnik Istočne Ilidže, Milorad Jagodić iz SNSD-a, koji je novi načelnik Rogatice i Zoran Adžić iz SNSD-a, koji je novi načelnik Gradiške.

Poslanici koji su bili i kandidati za odbornike mogu da biraju hoće li da ostanu u Skupštini ili se sele na posao u lokalnu zajednicu u kojoj su izabrani. Među njima su i Srđan Amidžić iz SNSD-a, koji najvjerovatnije postaje novi načelnik finansija u Banjaluci i Nenad Stevandić, koji gotovo sigurno ostaje poslanik, a osvojio je odbornički mandat u Banjaluci.

U SDS-u prave zamjenu na mjestu jednog poslanika. Umjesto Marinka Božovića u Skupštinu ulazi bivši poslanik Snježana Božić.

Procedura je jednostavna. Novoizabrani prvi ljudi opština i gradova, a dosadašnji poslanici mandata se odriču dotadašnje funkcije ili prije preuzimanja nove ili automatski nakon preuzimanja. Njih mijenjaju sljedeći na stranačkim listama od izbora 2014. godine.

Nakon što Komisija za izbor i imenovanja završi svoj posao, novi poslanici će na prvoj narednoj sjednici Parlamenta položiti zakletvu.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Homo sapiens

12.10.2016 14:11

"Kurta sjasi da Murta uzjasi".

ODGOVORITE
Name

ili

12.10.2016 14:31

Ista stolica, samo druga gu**ca.

Name

САСВИМ ПРИРОДНО

12.10.2016 15:15

САСВИМ ПРИРОДНО ЈЕР СВЕ СЕ МОЖЕ КУПИТИ.

ODGOVORITE
Name

Ako je do sad bio načelnik finansija u BL

12.10.2016 15:57

Neko iz Glamoča ili....

ODGOVORITE