Вјежбајте на отвореном

Активност у природи повећава отпорност организма на различите инфекције

Забава 12.10.2016 | 08:43
Вјежбајте на отвореном
НАЈВЕЋА добробит рекреације је оптимално одржавање телесне тежине и јачање мускулатуре. Ипак, од подједнаког значаја је и да физичка активност повећава отпорност организма на разна обољења. Јер, током напора тело се обогаћује кисеоником подстичући метаболизам и ослобађање од штетних материја. Уз то, они који редовно вежбају у свакодневним активностима су спретнији и успешнији, а истовремено смањују могућност повређивања - од нагњечења зглоба до прелома кости.

Да би тренинг имао потпун ефекат савет је да се вежба на отвореном. Зато је ово доба године идеално за вежбање у природи, а ово су само неке од вежби истезања којима можете да припремите тело пре озбиљнијег џогинга.

Док удишете у стојећем ставу, подижите руке изнад главе, истежите стомак, подижите се на прсте ногу и спојите дланове. На издисај спуштајте руке поред тела у првобитни положај. Поновите десетак пута. Значајно је и истезање бочних страна стомака. Из стојећег положаја урадите постављањем руке на бок док другу руку подижете изнад главе и њоме гурате у супротну страну.

Из раскорачног става спуштајте горњи део тела тако да буде паралелан са земљом. Руке су притом раширене од тела у такозваном одручењу. Правите лагане покрете горњим делом тела горе-доле. После десетак понављања, руке ослоните на доњи део леђа и савијајте горњи део тела што више уназад.

Ухватите скочни зглоб једне ноге и привлачите пету ка задњици што више да бисте истегли предње мишиће бутина. Поновите исто и са другом ногом. Затим искорачите и спустите се у чучањ, што омогућава и истезање мишића препона. Поновите исто и искораком друге ноге.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар