Словенија: Опсежна акција против мафије

Словеначка полиција ухапсила је 21 особу у акцији које је у медијима описана као највећа операција против мафије у тој држави, а том приликом је заплијењено 160 килограма кокаина и 130 килограма марихуане, док полицајци још трагају за осумњиченим Шипроном Хоџајем.

Регион 07.10.2016 | 16:49
Словенија: Опсежна акција против мафије
Ухапшени су држављани Словеније, БиХ, Македоније, Србије и Косова, стари између 21 и 64 године.

Словеначки истражни биро саопштио је да је 21 једна особа ухапшена због око 400 кривичних дела почињених у Словенији, Бугарској, БиХ, Србији и Македонији, пренио је РТС.

Шеф полиције у Копру Томас Пешоља рекао је да је током акције значајна била и помоћ Еуропола. Током акције, заплијењено је 160 килограма кокаина, 131 килограм марихуане, најмање три комада оружја, док је у Бугарској откривена штампарија фалксификованих новчаница, које су касније дистрибуиране широм Европе.

Та група је, такође, осумњичена да је на територију Словеније прокријумчарила најмање 50 особа.

Акција словеначке полиције истовремено је спроведена у Копру, Изоли и Пирани. Словеначка полиција још увек трага за Шипроном Хоџајем из Изоле. Како пише словеначки портал 24ур, међу осумњиченима је и некадашњи капитен фудбалског клуба Копар Ивица Губерац, који се наводно налази у Русији.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИ НАВИЈАМО

07.10.2016 15:56

КАД ЈЕ У ПИТАЊУ ОВА ОРГАНИЗАЦИЈА, МИ СМО КО ПАСИВНИ СПОРТИСТИ. БАВИМО СЕ НАВИЈАЊЕМ. ХА, ХА, ХА. УОСТАЛОМ КОД НАС СУ ЈАЧИ НЕГО ОНИ ИЗ ИТАЛИЈЕ, ОВДЈЕ ТА ОРГАНИЗАЦИЈА ИМА И ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ.

ОДГОВОРИТЕ