Сједница комисије у Сребреници без изјава

Општинска изборна комисија Сребренице завршила је синоћ седницу на којој је требало да одлучи о захтеву Централне изборне комисије БиХ да ли ће наставити свој рад, али изјава за медије није било па је јавност остала ускраћена за ту информацију.

Република Српска 06.10.2016 | 08:33
Сједница комисије у Сребреници без изјава
Чланови ОИК изашли су из зграде локалне самоуправе у Сребреници и нису давали изјаве за медије, укључујући и председника комисије, јавио је извештач Тањуга са лица места.

Према прелиминарим подацима Централне изборне комисије БиХ на основу 88,89 одсто пребројаних гласова српски кандидат Младен Грујичић освојио је 3.957 гласова а актуелни начелник Сребренице Цхамил Дураковић 1.645, објављено је на сајту ЦИК-а.

Општинска изборна комисија треба да изброји гласове са још три редовна бирачка места.

У Сребреници је било 27 бирачких места, а до сада је пребројано са 24 бирачка места.

Преостаје још да се преброје и гласови који су стигли од грађана који имају право гласа у Сребреници а гласају поштом и одсутних, а њих укупнио има око 3 300.

ОИК је рад прекинула након сто су припадници Центра јавне безбедности Бијељине ушли у зграду општине да би обезбедили изборни материјал.

Српски кандидат Младен Грујичих рекао је раније Тањугу да је полиција дошла на његово инсистирање јер су се у једном контејнеру појавили бирачки материјали из општине.

Ноћ у овом граду је била мирна, на улици се може срести веома мали број људи. Само по неки становник Сребренице прође улицом и оде до супермаркета како би купио намирнице.

Полиција са три возила патролира градом, а присталице радикала поскидале су транспаренте са Шешељевим ликом који су били окачени у овом граду.

Конфузну и напету ситуацију у Сребреници након недељних локалних избора прати велики број новинара.

Дураковић: Тражићемо да се поново броје сва бирацка места

Актуелни начелник Сребренице Ћамил Дураковић изјавио је да ће од Централне изборне комисије БиХ тражити да се сва бирачка места за Сребреницу поново преброје.

"То ћемо радити у законским оквирима и законским роковима. Када ЦИК БиХ потврди резултате, онда ми имамо право да затражимо поновно бројање и то ћемо тражити. Верујем да ће се утврдити неке неправилности", рекао је Дураковић за БиХ-ТВ1.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар