Sjednica komisije u Srebrenici bez izjava

Opštinska izborna komisija Srebrenice završila je sinoć sednicu na kojoj je trebalo da odluči o zahtevu Centralne izborne komisije BiH da li će nastaviti svoj rad, ali izjava za medije nije bilo pa je javnost ostala uskraćena za tu informaciju.

Republika Srpska 06.10.2016 | 08:33
Sjednica komisije u Srebrenici bez izjava
Članovi OIK izašli su iz zgrade lokalne samouprave u Srebrenici i nisu davali izjave za medije, uključujući i predsednika komisije, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Prema preliminarim podacima Centralne izborne komisije BiH na osnovu 88,89 odsto prebrojanih glasova srpski kandidat Mladen Grujičić osvojio je 3.957 glasova a aktuelni načelnik Srebrenice Chamil Duraković 1.645, objavljeno je na sajtu CIK-a.

Opštinska izborna komisija treba da izbroji glasove sa još tri redovna biračka mesta.

U Srebrenici je bilo 27 biračkih mesta, a do sada je prebrojano sa 24 biračka mesta.

Preostaje još da se prebroje i glasovi koji su stigli od građana koji imaju pravo glasa u Srebrenici a glasaju poštom i odsutnih, a njih ukupnio ima oko 3 300.

OIK je rad prekinula nakon sto su pripadnici Centra javne bezbednosti Bijeljine ušli u zgradu opštine da bi obezbedili izborni materijal.

Srpski kandidat Mladen Grujičih rekao je ranije Tanjugu da je policija došla na njegovo insistiranje jer su se u jednom kontejneru pojavili birački materijali iz opštine.

Noć u ovom gradu je bila mirna, na ulici se može sresti veoma mali broj ljudi. Samo po neki stanovnik Srebrenice prođe ulicom i ode do supermarketa kako bi kupio namirnice.

Policija sa tri vozila patrolira gradom, a pristalice radikala poskidale su transparente sa Šešeljevim likom koji su bili okačeni u ovom gradu.

Konfuznu i napetu situaciju u Srebrenici nakon nedeljnih lokalnih izbora prati veliki broj novinara.

Duraković: Tražićemo da se ponovo broje sva biracka mesta

Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković izjavio je da će od Centralne izborne komisije BiH tražiti da se sva biračka mesta za Srebrenicu ponovo prebroje.

"To ćemo raditi u zakonskim okvirima i zakonskim rokovima. Kada CIK BiH potvrdi rezultate, onda mi imamo pravo da zatražimo ponovno brojanje i to ćemo tražiti. Verujem da će se utvrditi neke nepravilnosti", rekao je Duraković za BiH-TV1.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar