Кокаин није допинг?!

По свему судећи ништа од казне за боксерског шампиона Тајсона Фјурија!

Остали спортови 02.10.2016 | 09:45
Кокаин није допинг?!
„Ако је кокаин дрога, ја сам наркоман“, тврди се да је то једном приликом рекао легендарни аргентински фудбалер Клаудијо Каниђа. Сличан аргумент ових дана могао би да употреби власник два шампионска појаса у тешкој категоруји, човек који је савладао „несавладивог“Владимира Кличка, Тајсон Фјури.

Британски борац је, како тврде тамошњи медији, пао на допинг тесту урина који му је узет 22. септембра. Само дан пре него што је по други пут одложио реванш са млађим од браће Кличко због, како је тада наведено „психичких проблема“. Сад се испоставило да је у узорку нађем бензоилекгонин, основна компонента кокаина.

И ако ствари стоје, Тајсон Фјури ипак још неће остати без WБА и WБО појасева због допинга, али је у опасности да се то догоди због неспремности да их брани у рингу. Јер, пара врти где бургија неће, а мало је спортских догађаја на планети који могу да акумулирају толико финансија као што је шампионска борба у тешкој категорји.

Ово му иначе није први пут да је пао на допинг тесту, пошто му је прошле године нађенанаболични стероид нандролон, зашта тек треба да одговара пред британском Антидопинг агенцијом.

„НАЈБЕЗВРЕДНИЈИ ШАМПИОН“

Менаџер браће Кличко, Бернд Бенте није штедео Фјурија:

„Он је најбезвреднији шампион свих времена, не само због ове ситуације, већ и због његовог катастрофалног понашања и многих сексистичких, хомофобичних и антисемитских коментара.“

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар