Kokain nije doping?!

Po svemu sudeći ništa od kazne za bokserskog šampiona Tajsona Fjurija!

Ostali sportovi 02.10.2016 | 09:45
Kokain nije doping?!
„Ako je kokain droga, ja sam narkoman“, tvrdi se da je to jednom prilikom rekao legendarni argentinski fudbaler Klaudijo Kaniđa. Sličan argument ovih dana mogao bi da upotrebi vlasnik dva šampionska pojasa u teškoj kategoruji, čovek koji je savladao „nesavladivog“Vladimira Klička, Tajson Fjuri.

Britanski borac je, kako tvrde tamošnji mediji, pao na doping testu urina koji mu je uzet 22. septembra. Samo dan pre nego što je po drugi put odložio revanš sa mlađim od braće Kličko zbog, kako je tada navedeno „psihičkih problema“. Sad se ispostavilo da je u uzorku nađem benzoilekgonin, osnovna komponenta kokaina.

I ako stvari stoje, Tajson Fjuri ipak još neće ostati bez WBA i WBO pojaseva zbog dopinga, ali je u opasnosti da se to dogodi zbog nespremnosti da ih brani u ringu. Jer, para vrti gde burgija neće, a malo je sportskih događaja na planeti koji mogu da akumuliraju toliko finansija kao što je šampionska borba u teškoj kategorji.

Ovo mu inače nije prvi put da je pao na doping testu, pošto mu je prošle godine nađenanabolični steroid nandrolon, zašta tek treba da odgovara pred britanskom Antidoping agencijom.

„NAJBEZVREDNIJI ŠAMPION“

Menadžer braće Kličko, Bernd Bente nije štedeo Fjurija:

„On je najbezvredniji šampion svih vremena, ne samo zbog ove situacije, već i zbog njegovog katastrofalnog ponašanja i mnogih seksističkih, homofobičnih i antisemitskih komentara.“

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar