Настављен скандал на Острву - Биг Сем није једини!

Мито за трансфере фудбалера узимали су осморица садашњих или бивших тренера енглеске Премијер лиге, објавио је дневник "Дејли телеграф".

Фудбал 28.09.2016 | 11:00
Настављен скандал на Острву - Биг Сем није једини!
Ови наводи уследили су дан пошто је Телеграф објавио снимак на коме се види сада већ бивши селектор Енглеске како нуди савете за "заобилажење" правила о трансферима играча, што је изазвало и његов одлазак са функције.

У тексту је наведено да су и двојица тренера из Чемпионшипа (друга лига) били подложни миту, али ниједно име није откривено.

На снимку Телеграфа је Пино Паљара, италијански агент без дозволе за рад, који је 2005. суспендован на пет година због намештања мечева, поред двојице других агената. Они изговарају имена тренера, међу којима су и петорица за које тврде да су их лично платили.

Дневник је пристао да пошаље транскрипте снимака Фудбалском савезу Енглеске (ФА), али и полицији.

Лист је објавио и да је Кардиф сити истраживао један трансфер са Вест Хемом у време када је Олердајс био тренер лондонског тима. Телеграф наводи да су ревизори открили доказе "необјашњених исплата" када је играч Равел Морисон дошао на позајмицу у велшки клуб 2014, и да је Паљара наводно био умешан.

Клуб током истраге није оптужио Олердајса, а није обавестио ни ФА ни полицију о томе, што би могло да буде кршење правила.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар