Игор Кокошков поручује: Богдане, одмах у НБА!

Богдановић је већ данас играч за НБА, а Теодосић је убедљиво најбољи плејмејкер у Европи. У Америци то знају и веома их цене - каже помоћни тренер “џезера”.

Кошарка 28.09.2016 | 08:15
Игор Кокошков поручује: Богдане, одмах у НБА!
Наш кошаркашки стручњак Игор Кокошков добио је огромно признање пошто је именован за првог асистента тренеру Јуте Квина Снајдера. До сада је био члан стручног штаба.

- Велика је то ствар и лепо признање, али се ту суштински ништа не мења. Већ сам годину дана у Јути, обављаћу исти посао, у питању су само формалности. Постављањем на место првог помоћника само сам нашао своје место под сунцем - истакао је Кокошков за “Блиц”.

Он ће од младих играча Јуте покушати да створи врхунске кошаркаше.

- Јута има млад тим и здрава је средина за рад. Добро је организована и свој тим базира на играчима са драфта. Имамо најмлађи тим у лиги и идемо само напред. Градићемо екипу стрпљиво.

Сарадња Кокошкова и Снајдера датира још из периода када је наш тренер Американцу био асистент на Универзитету Мисури.

- Нас двојицу веже пријатељство, а знате колико је тешко радити за пријатеља јер желите најбоље и себи, али и тиму. Ипак, успевам да се изборим са тим. Ми се знамо још од 1996. године, када ме је Снајдер и довео у Америку. Сарађивали смо на Универзитету Мисури, а затим и на Дјуку. После тога смо остали у контакту.

Одлични стратег ће наспрам себе имати чак пет наших кошаркаша пошто дресове НБА лигаша носе Марјановић и Јовановић (Детроит), Јокић (Денвер), Бјелица (Минесота) и Јанковић (Мајами).

- Све су то одлични момци, и то не говорим зато што су наши. Марјановић је за добру сезону награђен одличним уговором са Детроитом. Јокић је одиграо изнад сваких очекивања и пред њим је светла будућност. Најбоље од њега можемо очекивати у наредне две-три сезоне. Бјелица се налази у турбулентној средини, али очекујем још боље игре од њега. Јанковић и Јовановић су одлични момци, драго ми је што ће добити шансу у својим клубовима.

Кокошков је убеђен да ће се српска колонија у НБА наредних година увећавати.

- Имамо доста талентованих играча, Богдановић је већ играч за НБА лигу. Одлучио је да остане у Фенербахчеу још једну сезону и не мислим да ће изгубити. Али већ сада може да игра у најјачој лиги. Теодосић је убедљиво најбољи европски плејмејкер, има место у Америци. Овде знају ко је он и шта је, велики је ас светске кошарке.

Због Словеније испашта породица

Наш стратег је имао феноменално лето јер је пре именовања за првог помоћника тренера Јуте са селекцијом Словеније изборио пласман на Евробаскет.

- Завршили смо започето, окончали смо квалификације без пораза. Због репрезентативних обавеза два месеца нисам био са породицом и то ми је био велики проблем. Сада ћу то све надокнадити - рекао је Кокошков.

“Успех Србије у Рију није изненађење”

Кокошков је помно испратио и кошаркашки турнир на Олимпијским играма и освајање сребра наше селекције.

- Нисам изненађен и то није ништа ново. Имамо победнички менталитет и дух, тим је одлично вођен и многи нису успели да нам парирају. Направљен је велики успех и нисмо могли боље од тога. Честитам момцима и селектору.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар