"Усијане главе за распакивање Дејтона"

Бакир Изетбеговић користи Уставни суд Босне и Херцеговине као своје оружје, а Милорад Додик пријетњу референдумом.

Република Српска 22.09.2016 | 14:39
"Усијане главе за распакивање Дејтона"
Та игра обојици доноси подршку гласача, пошто хомогенизује оба народа иза играча. Народи се ту претварају у навијаче. Али ту постоји реална опасност да када се подгрију страсти и страхови, да поново дође до сукоба - оцењује за Данас Младен Босић, председник СДС и председавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, актуелну ситуацију у БиХ, три дана уочи референдума о дану Републике Српске.

Босић је критиковао одлуку Уставног суда БиХ због забране референдума у РС, рекавши да је то политичка игра између Додика и Изетбеговића на штету грађана. На питање какав је његов тренутни став о одржавању референдума, односно да ли би, с обзиром на напетости и могућност избијања немира, позвао на одлагање, Младен Босић каже да референдум нема практични значај.

- Постоји немали број оних који би желили да дође до распакивања Дејтонског мировног споразума и за то им треба повод. Додик би својом политиком могао дати повод, али би и Република Српска могла бити проглашена за кривца и испасти колатерална штета. Не вјерујем да би Република Српска могла да добро прође у новој подјели карата, ако до тога дође. То је разлог зашто стално позивамо на разум. Ја сам у том контексту схватио и став Србије по овом питању - сматра саговорник Данаса.

Он напомиње да, према закону РС о референдуму, његови резултати нису обавезујући.

- А зна се да сви Срби свакако подржавају да 9. јануар буде Дан РС. У том свјетлу одржавање референдума нема неки практичан значај. Сада је већ касно за било шта и референдум ће бити одржан зато што је на снази одлука Народне скупштине Републике Српске - напомиње Младен Босић.

Упитан у чему се његова политика разликује од Додикове, с обзиром на то да се Додикови потези тумаче све време као сепаратистички, односно да ли је и он за раздвајање РС из БиХ, или за функционалну јединствену државу БиХ, саговорник нашег листа истиче да се не треба "играти ватром".

- Ми тврдимо да се не треба играти ватром и да треба чувати РС и Дејтонски споразум.

Да би се РС очувала прије свега треба развити демократске институције које су сада закржљале и оковане корупцијом. Без економског развоја и изласка из сиромаштва нема будућности и могућности да се одбраните од оних који вам не желе добро. Нажалост ове политичке игре које сам поменуо не дозвољавају било какав напредак. Ко ће ишта улагати у земљу која је нестабилна и у којој се очекују сукоби. Што се тиче могућности да се РС осамостали, не видим да постоје било какви услови за то, осим рата за који се надам да се више неће овдје десити - сматра Младен Босић.

Тумачећи поруке које поводом референдума шаље премијер Србије Александар Вучић, Босић подсећа на Вучићеве речи да Додик и Иванић нису испоштовали њихов претходни договор да не доносе одлуку о референдуму без претходног договора са Србијом.

- То је разлог због којег Вучић не може стати иза те одлуке. Рекао је и да прихвата све што Република Српска одлучи. Да ли то значи да је он за или против референдума, морате питати њега - закључује саговорник Данаса.

Додик: Ни Путин неће променити одлуку

Лидер Републике Српске Милорад Додик изјавио је пред пут у Москву да ни руски председник Владимир Путин неће променити одлуку о одржавању референдума. "Ја тамо идем због економских питања, сарадње РС са Русијом, а не због референдума. Изложићу ситуацију као и Путин, саслушаћемо један другог, али референдум се неће одлагати. Зачудили би се колико је он у ствари и упознат са ситуацијом овде и колико детаља има", рекао је Додик, а преносе "Независне".

"Мислим да треба престати са спекулацијама, 25. се одржава референдум. Све је спремно, гласачки листићи, бирачки спискови. Ово је била добра прилика да увежбамо наше екипе за овакве прилике", додао је Додик.

Извор: Данас Београд
Фото: Фонет

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Бане

22.09.2016 12:41

Па сто онда позивас своје бираце да изадју на референдум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

добро питање

22.09.2016 13:10

На жалост по овом питању је СДС погријешио. Требали су остати при претходном ставу да неће прихватити било који други референдум док се онај о Суду и Тужилаштву не одржи. Али свеједно није касно. Требају изаћи и сад кад је Вучић јасно рекао да је СРБИЈА ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА, да повлаче сагласност и поштују препоруку Србије, те препоручују гласачима у РС да не изађу на референдум.

Name

Иако Додик

22.09.2016 19:41

Једним метком убија два зеца био за или не против њега ја излазим на референдум. Пуна подршка референдуму који је насушна потреба јер је бахатост бошњачких политичара превршила сваку мјеру. А ти председниче обезбиједи од руса макар гориво и локомотиве за наше железнице кад нам већ не дају новац а немој да ти хеликоптер тресе шљиве а толико људи без посла.

Name

Бања Лука

22.09.2016 12:44

Људи освијестите се,зар вам није доста корупције и скривања иза српства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боско

22.09.2016 12:45

Јел вјезба коста 3.000.000. Боље да сте помогли сиротињи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не референдуму

22.09.2016 12:47

На референдум не треба излазити. И то треба јасно рећи. Бескористан је. Сви знамо резултате и нико нам не може забранити да славимо шта хоћемо. Као и они 1 март. Народ треба изаћи само на локалне изборе, посебно у Бања Луци и срушити СНСД. Ако им је до Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

22.09.2016 13:06

ДА ТАКО ЈЕ, САМО ТО ОВАЈ ЈАДНИ И НЕПИСМЕНИ НАРОД НЕ ЗНА, А СА ТИМ МИЛЕ И РАЧУНА, ОН У СЛОВЕНИЈИ НПР НЕ БИХ ПРОШАО НИ ЗА ПРЕСЕДНИКА МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Name

Ре

22.09.2016 22:10

Тацно. Имате право славити као и ми 1. Март. Али исто тако оборите говедину с власти

Name

упс

22.09.2016 12:48

када су босњацки политицари говорили да је референдум распакивање дејтона.....говорили смо да говоре о цему сањају....сада и насима досло из гу*зице у главу...па и сами признају да је то распакивање дејтона..... не цуди ме да је Милорад преварио народ....ал како превари политицаре СзП...то ми није никако јасно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добрица

22.09.2016 12:51

Ми лажемо да бисмо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно”. “Лаж је српски државни интерес.” “Лаж је у самом бићу Србина.” Добрица Ћосић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

22.09.2016 14:31

Да, омиљени Брозов српски националиста Добрица Ћосић.

Name

Лактасенко...

22.09.2016 12:52

Распакивање Дејтона неце ваљати један цовијек вас на своју руку гура у изолацију смирите тензије док је вријеме и одредите други датум....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

22.09.2016 13:04

Нек се вец једном све распакује па да постанемо замља градјана а не замља са три стада оваца! Овако мозем бити само овце а никада градјани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2016 19:28

Тако је Мрки. Само бијеле овце се пласе црних оваца и мисле од њих да су вукови, а исту траву пасу.

Name

аха

22.09.2016 13:11

Мозете вјезбати колико хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соцратес

22.09.2016 13:16

Босицу, ста је то фамозно "распакивање Дејтона"!? Референдум о 9.јануару се организује на основу Закона о референдуму и градјанској иницијативи. Тај закон је просао сву процедуру, чак га ни високи представник није оспорио. Питање је о 9. јануару је искљуциво надлезност Републике Српске. С друге стране, 91 одлука Уставног суда БиХ није проведена, од цега се свега 2-3 односе на РС, остало је лоцирано на бх ниво и Федерацију. Како онда Босицу зовес то? 16 година цетири кантона у ФБиХ нису провели одлуку Уставног суда о конститутивности Срба тамо!? Схватам да ту мантру о тобозњем распакивању Дејтона понављају Бакирови, али иако је од Босица превише је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имамо ли ми у министарству правде РС струцњаке или послуснике ??

22.09.2016 13:48

Па ако Федерација није провела одлуке Уставног суда везано за Србе ЗАСТО нико из РС није 'превфио табак' и уставном суду тузио Фердерацију као сто је Бакир уставном суду тузио РС. Или насе из РС 'не брину' Срби који су остали да зиве и раде у Федерацији?

Name

РС не брине о Србима из Федерације

22.09.2016 14:55

ЈА БИ ПРИЈЕ РЕКАО ДА РЕПУБЛИКА СРПСКА НИЈЕ БРИГА ЗА СРБЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ И ЗАТО СЕ НИСУ ЗАЛИЛИ УСТАВНОМ СУДУ

Name

србин мостар

22.09.2016 19:27

И ја мислим да вас из РС није брига за нама из Федерације. Као да смо мање вриједни...

Name

Соцратес

22.09.2016 20:15

Уставни суд би ТРЕБАО у свим тим ранијим слуцајевима да трази информације од одговорних, да ли су проведене те одлуке. Само наивцима мозе бити цудно засто се увијек инсистира од Републике Спрске да проводи пресуде тог нелегитимног суда, док Федрација и кад је у питању слуцај града Мостара или грба и заставе ФБИХ има могуцност да те пресуде игнорисе.

Name

Ре

22.09.2016 22:09

Обзиром да сам из Фбих сматрам да је постено да казем да сте у праву. Поднесите к пријаву против сваког у фбих ко не проводи одлуке суда. Дакле по псу, а не којекакви референдуми.

Name

постен

22.09.2016 13:20

Босицу мозда си у праву да њих двојица имају усијане главе док је твоја назалост наивна. Сам казес да референдум је бесмислен и неце бити нигдје признат а подрзавас да се градјанима избију паре за одрзавање референдума. Требао си одма бити против референдума ил да се одрзи послије 2.10.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2016 14:10

100% си у праву

Name

Мики

22.09.2016 13:22

Колико ми је познато из Федерације нема никаквих захтева за укидање РС. Бајине петарде у том смислу иду ка његовом опстанку на власти и мобилисању народа ради угрожености Рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

22.09.2016 19:46

Па видис ли да нам укидају 9.Јануар...следеце је назив ...па тако редом

Name

за Вању

23.09.2016 05:20

Како ти мајке ти знас ста је следеце? Па реци нам и датум поцетка рата кад си тако видовит, уцини услугу народу да покупи прње и оде на запад!!

Name

горанка

22.09.2016 13:30

Мени је од свега НАЈБИТНИЈЕ ово: "...Босић подсећа на Вучићеве речи да Додик и Иванић нису испоштовали њихов претходни договор "" А ста говори да су Додик и Иваниц у некаквом 'талу' [договору]

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

22.09.2016 13:37

Босицу ти и твоји пајтаси седите у Сарајеву и задатак вам је да не дозвољавате да се ради против РС и њених интереса. И ста сте уцинили до сада? Ни једном приликом нисте се супроставили босњацима само климата главом да би сацували те фотеље и уносне плате. Босицу народ и излази на референдум да би одбранио дејтон и не дозвољава да га неко распакива без његове воље. Босицу било би поштеније да изадјес и казес оно сто мислис кад је у питању референдум и не да увијаш и не глумис пред Бакиром босанца а пред српским народом браниоца српских интереса народ све види и није глуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.09.2016 15:11

Јели ти то сеф Додик рекао да је тако посто си ти цорав и невидис својим оцима.У федерацији свака будала али бас буквално свака будала зна да се Р.Српска немозе укинути без договора сва три народа тј. јест срба.Али вас драги водза казе то је укидање Српске и ви понављате зањим ко папагаји.Ако ви незнате ево да вас ја просвијетлим господо.Р.Српска је трајна категорија која се налази у склопу БиХ и нико је по дејтонском споразуму немозе укинут сем самих срба ако се нато одлуце е ово вам је права истина.Ја сам Босњак из Федерације али брате онај вас Додик је додијо и Богу и нараоду са својим глупостима.

Name

Ре Истина

22.09.2016 22:04

Краљу нек си им рекао. И ја сам Босњак из ФБиХ и исто мислим а и знам да вецина то мисли.

Name

ре. Истина

22.09.2016 23:33

Буразеру, мојне дирати Додика, он одрадјује посао,..Миле босњак

Name

мимо

22.09.2016 13:49

ЈА НЕ МОГУ ДА СХВАТИМ ОВАЈ ЛУДИ НАРОД У РС>ПА ЗАР ОН НЕ ВИДИ ДА КУДА ДОДИК ПРОГЈЕ,ТРАВА ТУ ВИСЕ НЕ РАСТЕ>УНИСТИ ЦОВЈЕК СВЕ ЗИВО ЗАРАД ТОГА ДА БИ СЕ СПАСИО ПРОЦЕСА ЗА ТЕСКА КРВИЦНА ДЈЕЛА ПЉАКЕ И ПРОНЕВЈЕРЕ!! КАКО ЉУДИ МОГУ ПОДРЗАВАТИ ТАКВУ БУДАЛЕТИНУ,НИЈ МИ ЈАСНО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

22.09.2016 13:58

Опет се Срби виде као супериорнији народ од свих осталих,а на крају це кукати како их нико не воли и како су сви против њих.Референдум је јос једна Додикова крадја и то најављена.А народ је глуп и национализован.Република Српска није ентитет само Срба,него и свих других народа који ту зиве.Нису само Срби стварали Републику Српску,и није прикладно позивати само Србе да изадју на референдум.У ствари то није ни референдум,него анкета која ниста неце променити.Паре су вец потосене,народ је вец опљацкан,а ви и даље будите глупи па се палите на супље прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

22.09.2016 15:10

Генерације које су дозивјеле рат требају постоват Дејтон и како јест и кантоне и ентитете створен је мир овим уређењем ко хоце мјењат тај хоце оног другог да превари Оставит неким новим генерацијам оне це знат ста пеомјенит а ови сада немају право на то и не знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

22.09.2016 19:22

Ух јесу нас и усрецили ентитети и кантони. Све пуцамо од среце како нам је добро.

Name

Ре Никола

22.09.2016 22:03

Па и нису друзе али је боље и то него се клат медјусобно.

Name

УН

22.09.2016 15:19

ОК ЗАСТО СЕ РЕФЕРЕНДУМОМ НИЈЕ ИСЛО КА УСТАВНОМ СУДУ КАКО БИ СЕ УТВРДИЛА ОДГОВОРНОСТ ТОГ ТИЈАЛА И ПОЈЕДИНАЦА ЗА НЕРАД И КРШЕЊЕ УСТАВА МНОГО ЈЕ ПРЕДМЕТА ПРЕД ТИМ СУДОМ , ПОГОТОВО КАДА ЈЕ РЕЧ О ПРАВИМА СРБА И СРПСКЕ КОЈЕ ТАЈ СУД ИГНОРИШЕ, КРШИ УСТАВ И ВРЕЂА ПРИ ДОНОШЕЊУ КВАЗИ ПРАВНИХ ОДЛУКА, ПРЕКО ПАРЛАМЕНТА ИЛИ РЕФЕРЕНДУМА ХИТНО ТРАЖИТИ ОДГОВОРНОСТ РАДА ТОГ ТИЈЕЛА ЈЕЛ НЕШТО ГАДНО СМРДИ И НЕШТИМА ДА СЕ СВЕ УСВАЈА ШТО БОШЊАЦИ ЖЕЛЕ А ОПСТРУИШЕ ПРАВО ДРУГОГ НАРОДА ИЛИ ПРИПАДНИКА ТОГА НАРОДА, ШТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукић

22.09.2016 15:57

Зивила нама наша Република Српска.Зивјела нама наша БиХ.Зивио нама нас слиједеци Предсједник Републике Српске.

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

22.09.2016 19:17

Кроз РЕФЕРЕНДУМ це бити изврсено уједињења СРБског Народа у РС и видјети спремност СРБа, да ли они зеле као некад у добра стара времена да буду слободни и да бране и по цијену рата независност РС од муслиманске агресије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димњачар

22.09.2016 20:01

Доста те је самопроглашени попе из Канзас Ситија, могао би добити једну преко уста! 290 УС Долара је повратна авио карта, од мене до твоје Америчке вукојебине, треба ми 4 сата, да ти покуцам на врата...

Name

@

22.09.2016 23:28

МУРАТ Микиц је тотално откино! хахахах

Name

Никола

23.09.2016 05:18

Не дирај га, Димњацару, видис да се јавља из средњег вијека.

Name

марко

22.09.2016 19:20

Босицу, ако си на истој линији као и Вуциц, засто подрзавас референдум? Само излудјујете народ овим прицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.09.2016 19:20

Бјези Босицу иза какве сукње. Недрљацес у овом свему. Јест да си храбар и рјецит политицар али бјези иза сукње. Умотај се добро док продје ово сто се десава. Ниси ти овом дорастао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Бањалука

22.09.2016 19:23

Додик побједјује управо због тебе.Погледајте и ову изјаву и све претходне .Ти си цовјек који нема став ни.око цега.Немас оно медју ногама вец стално говорис супљу.Дај вријеме је да отјерамо и тебе и Тадица.Саровица за председника или Цицка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Саровиц

22.09.2016 22:01

Дефинитивно Саровиц. Босњак сам и сматрам да је он професионалац.

Name

РадикалНО

22.09.2016 19:25

Мој Босићу, ништа од твоје шупље приче. Да си имао м**а давно си требао позвати народ на протесте све док црвена банда не поднесе оставку. Овако испада да и теби одговара да Додик остане на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доњи

22.09.2016 23:24

Тацно. Вјецна опозиција

Name

ЗА СВИЈУ ПОНЕШТО

22.09.2016 19:42

МОЈ НАРОДЕ НИЈЕ ДОДИК ТОЛИКО ПАМЕТАН КОЛИКО СТЕ ВИ ГЛУПИ. ГОСПОДИНЕ БОСИЋУ ОВАЈ НАРОД ТРЕБА ПОСЛАТИ ОЧНОМ ДОКТОРУ ПА ДА СЕ УТВРДИ ПРАВО СТАЊЕ ИЛИ ПСИХОЛОГУ ЗА ДИЈАГНОЗУ. МИЛЕ НАС ЈЕ ГУРНУО У ПРОВАЛИЈУ ИЗ КОЈЕ ИЗЛАЗА НЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

22.09.2016 19:46

Милорад код Путина , Бакир код Обаме , на РТС-у треће вечер " Јасеновац " , на РТРС " промотивни спотови " , на ХРТ Пленковић и Колинда " спремни " , на ТВ1 " Бакир уживо из УСА " , сценографија и кореографија , режија " спремна "......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димњачар

22.09.2016 20:12

Обећаваш некакву "борбу" против корупције, а успут и сам излазиш на ЈЕ8ЕНУ АНКЕТУ за коју је потрошено 2000 марака папира, а рачун испостављен на мимимум 2 милиона? Ти молиш бога да останеш опозиција (плаћена), јер немаш капацитета да водиш мјесну заједницу. Просто необјашњиво да од МИЛИОН људи не можеш наћи 5 школованих и способних Срба. Једноставно за Гинисове рекорде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

22.09.2016 20:21

Мој највеци проблем је-како схе исписати из српства. ФУЈ примитивци, лицемјери пилецих мозгова. Није цудо сто нас свијет презире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

22.09.2016 22:08

Уради као сто је урадио капетан Драган: Промјени име Драган Васиљковиц у Данилел Снедден, узми дрзавланство Аустралије, Немацке, канаде,. Тунгузије.... исписи сwе из дрзављанства БХ или Србије и проблем рјесен

Name

Резулати нула

22.09.2016 20:49

У Москви је завршен састанак председника Руске Федерације Владимира Путина са председником Републике Српске Милорадом Додиком. Они су разговарали о ситуацији на Балкану и различитим међународним питањима, објављено је на званичном сајту руског председника, преноси РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шпекулација

22.09.2016 20:58

Шпекулише сваки мајмун колико може, јер СИПА има и превише доказа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхигаго

22.09.2016 22:28

Само знам једно педест бракова боснаца пропало сви озенили из србије младе15 до20 година а ви прицате о национализму отворите супље главе

Name

Нема смисла

22.09.2016 23:41

Недостатак м**а. Без јасног става. Превисе Д Е М А Г О Г И Ј Е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.09.2016 04:37

Ти си своје исприцао.Бyе,бyе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.09.2016 04:49

Неби био сигуран Босицу да им то доноси поене има и код нас нормалног народа а нису сви ни глупаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдум-ДА

24.09.2016 11:49

Какви будемо сутра,такви цемо бити довијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да ли да гласам за СНСД

24.09.2016 12:13

Нешто размишљам, да ли да гласам за СНСД, па хајде да видимо: 1. Плата ми је са ВСС мања од 1000 КМ, а када ми се одбије кредит за санацију штете од поплаве остане ми 300. ДА ли је ово разлог да гласам за СНСД. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. УУУУУУУУПООООМООЋ ДОСТА МИ ЈЕ БИЈЕДЕ. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. НЕ МОГУ ВИШЕ И НЕЋУ 2. Истина не покошене амброзије свугдје, да ли да пустим да се погушимо? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. НИ У ЛУДИЛУ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. 3. Мој члан породице је демобилисани борац, нема посла, нема куће, нема стана, нема здравља, ма нема ама баш ништа. Хоћу ли због овога гласати за СНСД. НЕЕЕЕЕЕ. ЗАБОГА ХВАТА МЕ ПАНИКА, ХОЋЕ ЛИ ОНИ ОПЕТ ПОБЈЕДИТИ, Е ТЕШКО НАМА. 4. Други мој члан породице ради у приватној фирми за 600 КМ. Читаво вријеме стоји на ногама и удише нездраве материјале без икакве заштите. Хоћу ли због овога гласати за СНСД, јер то је њихова фирма. А МА НЕЋУ, НЕЋУ ПА ТАМАН ДА ЋЕ МЕ УБИТИ, ЈЕР ЋЕ МЕ СВЕ ОВО УБИТИ АКО ПОБЈЕДЕ. 5. Нису продужили рок постдипломцима за завршетак већ започетих магистарских радова, него их коче и прекидају, а они који су слабо плаћени и поред властитог труда немају 4000 КМ да плате на рачун факултета за одбрану. ДА ЛИ ЈЕ ОВО РАЗЛОГ ДА ГЛАСАМ ЗА СНСД. А НЕ, НЕ. НЕ ПАДА МИ НА ПАМЕТ. 6. Мобинг на послу пошто се клањам једину Богу на небесима, и ником другом, па ни Додику. Чекајте да размислим може ли ми ово бити разлог да гласам за СНСД? ... БОЖЕ САЧУВАЈ. 7. И сада оно главно. УНИШТЕНА ПРИВРЕДА. ИМАМО ЛИ ПРОИЗВОДНУ И ЗВОВЗ? ИМАМО ЛИ ПРИЛИВ ДЕВИЗНИХ СРЕДСТАВА У ДРЖАВУ ВЕЋИ ОД ОДЛИВА ЗА УВОЗ? НЕМАМО НАРАВНО. Е ЗАТО ОПЕТ КАЖЕМ НЕ СНСД. 8. А стање у пољопривреди? Одлазе људи са села, кажу овдје нема живота. Вапе њиве празне, ниче коров па и та амброзија која не да дјеци да дишу добијају астму и бронхитис, а родитељи су принуђени да им купују ГМО храну и храну затровану пестицидима и инскетицидима и не знам више каквим цидима, а месо да и не говорим какво је. Надувено концетратом. ДА ЛИ ЈЕ ОВО РАЗЛОГ ДА ГЛАСАМ ЗА СНСД? УХ УМОРИХ СЕ, РАЗМИШЉАЈУЋИ И РАЗМИШЉАЈУЋИ, ЉУДИ ИМАТЕ ЛИ ВИ БАР ЈЕДАН РАЗЛОГ, ЕВО ЈЕ НЕ НАЂОХ НИШТА.