Како да дезодоранс траје дуже?

Да бисте продужили осећај свежине, придржавајте се следећих савета.

Здравље 20.09.2016 | 10:30
Како да дезодоранс траје дуже?
ИАКО сте ставили дезодоранс, већ после неколико сати имате утисак да је његов пријатан мирис "испарио"? Да бисте продужили осећај свежине, придржавајте се следећих савета:

* Најважније је да се пре сваке употребе дезодоранса истуширате или да део испод пазуха обришете антибактеријском влажном марамицом, јер више слојева дезодоранса могу да запуше поре и знојне жлезде и доведу до стварања непријатног мириса.

* Уместо топле, користите млаку воду за туширање, да не бисте додатно поспешили знојење. Ако користите дезодоранс у спреју, пре коришћења га добро протресите како би се све компоненте сјединиле. Спреј прскајте са удаљености од 20 цм. Ако користите дезодоранс у стику, после наношења сачекајте да се потпуно осуши и затим се обуците.

* Избегавајте одећу од вештачких материјала, јер у њима кожа не може да дише, па је и знојење чешће. Приликом избора кошуља и блуза, држите се памука, лана и природних, лаганих материјала.

* Претерано знојење можете да спречите ако на пазухе ставите најпре дечји пудер, затим добро отресете вишак, па нанесете дезодоранс. Пудер ће упити вишак зноја, па ће дезодоранс дуже трајати.

Новости
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар