Три јабуке дневно топе килограме

Здрав режим исхране који омогућава смањење телесне тежине. Ово воће треба јести свакога дана пре доручка, ручка и вечере

Здравље 20.09.2016 | 10:29
Три јабуке дневно топе килограме
ЈАБУКА на дан помаже да останете здрави, а три могу да помогну да изгубите сувишне килограме. Држањем дијета са јабукама, сваке недеље тело ће бити лакше за по један килограм. Дијету је осмислила америчка нутриционисткиња Тами Флин и она подразумева да пре доручка, ручка и вечере поједете једну јабуку.

На овај начин појачаћете осећај ситости и током оброка у организам унети мању количину хране. Јабуке су богате дијеталним влакнима која повољно утичу на пробаву и смањују ниво холестерола, оне такође, садрже и флавоноиде који помажу у спречавању срчаних болести и настанка рака.

Током овог режима исхране, саветује се узимање четири до пет оброка дневно, док је уношење грицкалица и слаткиша забрањено. Сваки главни оброк требало би да садржи протеине јер они смањују апетит и убрзавају губљење килограма. Како бисте утолили глад али и смањили жељу за слаткишима, неопходно је да једете што више разноврсног воћа и поврћа. Од намирница се још препоручују узимање немасног јогурта и сира, зелене салате, броколија, јаја, говедине, рибе, пилетине, ћуретине, овса и интегралног пиринча.

Како би учинак оваквог режима исхране био што бољи, стручњаци саветују и лагано вежбање три до четири пута недељно у трајању од 30 минута.

ПРИМЕР ЈЕЛОВНИКА

Доручак: једна јабука, омлет од јаја и немасног сира

Преподневна ужина: кришка немасног сира и чаша немасног јогурта

Ручак: једна јабука, пилећа прса са роштиља, кувани броколи, 200 грама интегралног пиринча

Послеподневна ужина: шоља какаоа

Вечера: једна јабука, риба са роштиља, зелена салата

Новости
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар