Нови број, већи дрес: Бјелица опет у црвено-бијелом!

Искусни крилни центар вратио се у матични клуб, након дугих преговора. Не прави проблем око своје позиције на терену.

Кошарка 20.09.2016 | 17:45
Нови број, већи дрес: Бјелица опет у црвено-бијелом!
Исте боје, нови дрес и познато лице у црвено-белом.

Милко Бјелица (32), некадашњи ђак Црвене звезде мтс, вратио се овог лета на Мали Калемегдан после десет сезона, углавном проведених у редовима евролигаша.

Рођени Београђанин и бивши репрезентативац Црне Горе сада је на свом другом почетку у матичном клубу, као тренутно најискуснији играч тима и један од пројектованих лидера.

Бјелица ће на леђима носити цифру "51", а од клупског економа је тражио неколико конфенкцијских бројева већи дрес од оног који је пре деценије носио у Звезди.

"Ово је мој број последње три-четири сезоне", насмејао се сада крупнији, снажнији и далеко искуснији крилни центар у разговору са новинарима.

Међу нове саиграче стигао је после дугих преговора, који су практично трајали месец и по и током којих је било информација и да је био близу одласка у Русију, за већи новац од оног који му је гарантован уговором са црвено-белима.

"Све те приче су сада прошлост, најважније је да сам сада са екипом и да све иде како треба. Недељу дана сам овде, одиграли смо три-четири утакмице, доста добро тренирамо и мислим да све то иде у добром смеру. Пред нама је провера у Грчкој, где ћемо мало боље видети стање, али у сваком случају сам задовољан и позитивни су утисци", додао је он.

Нове саиграче упознаје, систем Дејана Радоњића зна одраније, а на Евролигу је навикнут, јер је игра већ осам узастопних сезона.

"Изузетно сам мотивисан да поново играм Евролигу, као и претходних сезона, иако ће ова година бити другачија због формата такмичења, које је сада доста јаче и сви најбољи играчи концентрисани су у мањем броју екипа. Са друге стране, то је мање-више исто, јер је и раније било доста снажних састава и нема велике разлике"

Тренер Црвене звезде мтс неколико је пута претходних дана (па и у понедељак) указао на то да му је неопходан још један центар. У таквој ситуацији, са дефицитом "петица", Бјелица је на претходним припремним утакмицама првенствено и играо на тој позицији.

"Моја основна позиција је била 'четворка', а одређене периоде сам доста добро и успешно имао и добре роле на "пет", зависно од захтева тренера. Сада, у овом саставу, имао сам прилику да играм само на "петици", али довољно сам искусан и врло лако ми је да се привикнем на обе позиције", објашњава Бјелица.

После десет година живота у иностранству (Немачка, Литванија, Шпанија и Турска), прекаљени повратник у Звезду први пут ће заиграти Евролигу у свом родном граду, пред навијачима који су га поздравили и на дебију давне 2001.

"Задовољан и срећан што сам поново у Звезди, што ћу имати прилику да играм најјаче такмичење у свом граду и што ћу наступити пред најбољим навијачима. Постоји позитиван осећај и узбуђење које се ће се уз подршку претворити у добру игру и заиста огроман мотив", подвукао је Бјелица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар