Novi broj, veći dres: Bjelica opet u crveno-bijelom!

Iskusni krilni centar vratio se u matični klub, nakon dugih pregovora. Ne pravi problem oko svoje pozicije na terenu.

Košarka 20.09.2016 | 17:45
Novi broj, veći dres: Bjelica opet u crveno-bijelom!
Iste boje, novi dres i poznato lice u crveno-belom.

Milko Bjelica (32), nekadašnji đak Crvene zvezde mts, vratio se ovog leta na Mali Kalemegdan posle deset sezona, uglavnom provedenih u redovima evroligaša.

Rođeni Beograđanin i bivši reprezentativac Crne Gore sada je na svom drugom početku u matičnom klubu, kao trenutno najiskusniji igrač tima i jedan od projektovanih lidera.

Bjelica će na leđima nositi cifru "51", a od klupskog ekonoma je tražio nekoliko konfenkcijskih brojeva veći dres od onog koji je pre decenije nosio u Zvezdi.

"Ovo je moj broj poslednje tri-četiri sezone", nasmejao se sada krupniji, snažniji i daleko iskusniji krilni centar u razgovoru sa novinarima.

Među nove saigrače stigao je posle dugih pregovora, koji su praktično trajali mesec i po i tokom kojih je bilo informacija i da je bio blizu odlaska u Rusiju, za veći novac od onog koji mu je garantovan ugovorom sa crveno-belima.

"Sve te priče su sada prošlost, najvažnije je da sam sada sa ekipom i da sve ide kako treba. Nedelju dana sam ovde, odigrali smo tri-četiri utakmice, dosta dobro treniramo i mislim da sve to ide u dobrom smeru. Pred nama je provera u Grčkoj, gde ćemo malo bolje videti stanje, ali u svakom slučaju sam zadovoljan i pozitivni su utisci", dodao je on.

Nove saigrače upoznaje, sistem Dejana Radonjića zna odranije, a na Evroligu je naviknut, jer je igra već osam uzastopnih sezona.

"Izuzetno sam motivisan da ponovo igram Evroligu, kao i prethodnih sezona, iako će ova godina biti drugačija zbog formata takmičenja, koje je sada dosta jače i svi najbolji igrači koncentrisani su u manjem broju ekipa. Sa druge strane, to je manje-više isto, jer je i ranije bilo dosta snažnih sastava i nema velike razlike"

Trener Crvene zvezde mts nekoliko je puta prethodnih dana (pa i u ponedeljak) ukazao na to da mu je neophodan još jedan centar. U takvoj situaciji, sa deficitom "petica", Bjelica je na prethodnim pripremnim utakmicama prvenstveno i igrao na toj poziciji.

"Moja osnovna pozicija je bila 'četvorka', a određene periode sam dosta dobro i uspešno imao i dobre role na "pet", zavisno od zahteva trenera. Sada, u ovom sastavu, imao sam priliku da igram samo na "petici", ali dovoljno sam iskusan i vrlo lako mi je da se priviknem na obe pozicije", objašnjava Bjelica.

Posle deset godina života u inostranstvu (Nemačka, Litvanija, Španija i Turska), prekaljeni povratnik u Zvezdu prvi put će zaigrati Evroligu u svom rodnom gradu, pred navijačima koji su ga pozdravili i na debiju davne 2001.

"Zadovoljan i srećan što sam ponovo u Zvezdi, što ću imati priliku da igram najjače takmičenje u svom gradu i što ću nastupiti pred najboljim navijačima. Postoji pozitivan osećaj i uzbuđenje koje se će se uz podršku pretvoriti u dobru igru i zaista ogroman motiv", podvukao je Bjelica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar