Мулаомеровић: Није ми јасан медијски линч!

Бивши селектор кошаркаша Босне и Херцеговине Дамир Мулаомеровић сматра да је током кратког мандата од 45 дана на клупи "змајева" био изложен медијском и навијачком линчу.

Кошарка 20.09.2016 | 14:45
Мулаомеровић: Није ми јасан медијски линч!
"Змајеви" су окончали квалификације за Еуробаскет иза Русије, с двије побједе над Шведском.

Дамир Мулаомеровић, који је уочи посљедње утакмице у Стокхолму отјерао капитена Мирзу Телетовића, потом је дао оставку, а за "Јутарњи лист" је устврдио да би урадио исто и да су "змајеви" осигурали наступ на Европском првенству.

"Покушавам да разумијем шта се све догађало, поготово изван терена, да схватим тај медијски линч, хајку, међутим, не могу. Није ми то јасно".

Посебно су му засметале увреде с трибина у Стокхолму, јер је током играчке каријере одабрао репрезентацију Хрватске.

"Сав тај фолклор стварно не могу да разумијем. Чак и док смо били на 'плус девет', имали смо негативну енергију с трибина, вријеђање. Играчима није било лако, видјели су и знали што се догађа, покушали су одиграти и због мене, а осјећам се поносно што смо побиједили. То није било довољно, резултатски смо два пута добили Шведску, два пута изгубили од Руса, а и даље мислим да смо - да смо били прави друго полувријеме - у Тузли могли добити Русију. У 'Мејдану' је била фантастична атмосфера, то је мој родни град, драго ми је због тога".

Открио је и да би напустио клупу БиХ упркос евентуалном пласману на Еуробаскет.

"Отишао бих и да смо све побиједили. И тада не би ваљало само зато што сам ја. Што год да сам направио, не би било добро. Ипак, била ми је част што сам водио земљу у којој сам рођен. Изаћи у свом 'Мејдану' пред пријатеље и родбину, те се ствари не могу платити новцем. Ко може уништити мој понос? Моји су мотиви увијек спортски, разлоге за све остало не могу схватити", додао је између осталог Мулаомеровић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Суљо

21.09.2016 13:16

Није вам ваљао Бајиц сто је Србин а јос из Игокеје.А тај момак је заслузио да буде први сигуно би као до сада у каријри направио искорак висе са репрезентацијом и лицни.Али недаде царсија ради нецији лицни интереса.Е па немојте се цудити сто срби одбијају позиве за репрезентацију.Додју они сто их неце нико.

ОДГОВОРИТЕ