Mulaomerović: Nije mi jasan medijski linč!

Bivši selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović smatra da je tokom kratkog mandata od 45 dana na klupi "zmajeva" bio izložen medijskom i navijačkom linču.

Košarka 20.09.2016 | 14:45
Mulaomerović: Nije mi jasan medijski linč!
"Zmajevi" su okončali kvalifikacije za Eurobasket iza Rusije, s dvije pobjede nad Švedskom.

Damir Mulaomerović, koji je uoči posljednje utakmice u Stokholmu otjerao kapitena Mirzu Teletovića, potom je dao ostavku, a za "Jutarnji list" je ustvrdio da bi uradio isto i da su "zmajevi" osigurali nastup na Evropskom prvenstvu.

"Pokušavam da razumijem šta se sve događalo, pogotovo izvan terena, da shvatim taj medijski linč, hajku, međutim, ne mogu. Nije mi to jasno".

Posebno su mu zasmetale uvrede s tribina u Stokholmu, jer je tokom igračke karijere odabrao reprezentaciju Hrvatske.

"Sav taj folklor stvarno ne mogu da razumijem. Čak i dok smo bili na 'plus devet', imali smo negativnu energiju s tribina, vrijeđanje. Igračima nije bilo lako, vidjeli su i znali što se događa, pokušali su odigrati i zbog mene, a osjećam se ponosno što smo pobijedili. To nije bilo dovoljno, rezultatski smo dva puta dobili Švedsku, dva puta izgubili od Rusa, a i dalje mislim da smo - da smo bili pravi drugo poluvrijeme - u Tuzli mogli dobiti Rusiju. U 'Mejdanu' je bila fantastična atmosfera, to je moj rodni grad, drago mi je zbog toga".

Otkrio je i da bi napustio klupu BiH uprkos eventualnom plasmanu na Eurobasket.

"Otišao bih i da smo sve pobijedili. I tada ne bi valjalo samo zato što sam ja. Što god da sam napravio, ne bi bilo dobro. Ipak, bila mi je čast što sam vodio zemlju u kojoj sam rođen. Izaći u svom 'Mejdanu' pred prijatelje i rodbinu, te se stvari ne mogu platiti novcem. Ko može uništiti moj ponos? Moji su motivi uvijek sportski, razloge za sve ostalo ne mogu shvatiti", dodao je između ostalog Mulaomerović.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Suljo

21.09.2016 13:16

Nije vam valjao Bajic sto je Srbin a jos iz Igokeje.A taj momak je zasluzio da bude prvi siguno bi kao do sada u karijri napravio iskorak vise sa reprezentacijom i licni.Ali nedade carsija radi neciji licni interesa.E pa nemojte se cuditi sto srbi odbijaju pozive za reprezentaciju.Dodju oni sto ih nece niko.

ODGOVORITE