Ники Хејден опет у Мото ГП шампионату!

Шампион МотоГП серије из 2006. године Ники Хејден враћа се у "краљевску класу", бар на кратко.

Остали спортови 20.09.2016 | 13:15
Ники Хејден опет у Мото ГП шампионату!
"Кентаки Кид" ће на предстојећој трци за Велику награду Шпаније у Арагону заменити повређеног Џека Милера у Марк ВДС Хонда тиму.

Хејден је од 2003. до 2015. возио 216 трка у МотоГп, а пре шест година је био и на подијуму у Арагону.

Он тренутно вози у Супербајк шампионату, а да није било константних повреда, Хејден би сигурно био бар близу још једне титуле.

"Ово је необично искуство за мене јер никад нисам био резервни возач. Али имам добар однос са Хондом, појавила се идеја, добио сам дозволу Тена Кејта (тим) па сам се вратио. Ово је шанса да се добро забавим. Ионако бих сигурно возио мотор и гледао трку на ТВ. Волим моторе и волим да се тркам. Један позив је био довољан. Пробаћу да се не оптерећујем резултатом и да уживам. Знам да није лако у МотоГП, да то неће бити као шетња кроз парк. Нисам возио овај мотор, другачије су гуме и електорника него што сам навикао, али имам нову шансу у МотоГП и то је сјајно за мене", рекао је Хејден.

Велика награда Шпаније у Арагону је 14. у шампионату МотоГП ове сезоне, а на програму је предстојећег викенда од 22-25. септембра.

Марк Маркес води на својој Хонди у генералном поретку са 223 бода, а прате га две Јамахе Валентино Роси са 180 и Хорхе Лоренцо са 162 бода.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар