Видео: Терен "Новак Ђоковић" у Муратоглуовој Академији!

Тренер Серене Вилијамс Патрик Муратоглу отворио је тениску академију на Француској ривијери, а један од 34 терена носи име по Новаку Ђоковићу.

Тенис 20.09.2016 | 10:15
Видео: Терен "Новак Ђоковић" у Муратоглуовој Академији!
Муратоглу је управо у друштву Ђоковића и Вилијамсове отворио академију у близини Нице и Кана, а међу званицама били су још Бјерн Борг, Силвајн Вилтор, Вилијам Галас...

Ђоковић је око 18 часова стигао на догађај у хеликоптеру, а требало би да одигра неколико удараца са Вилијамсовом.

Муратоглуова академија има хотел са четири звездице, 34 терена са шљаком и бетонском подлогом, десет затворених терена, уз два базена за пливање, те неколико мини-терена за тенис, теретану, кампус за полазнике академије, те још многа друга савремена помагала за професионалне спортисте.

Првобитан план је да академија буде домаћин турнира у Челенџер категорији, а временом достигне АТП формат. У међувремену ће најбољи тенисери света моћи ту да тренирају.

Цена за полазнике академије неће бити наивна, наводно ће седам дана тениског курса коштати 1.800 евра, а годишња чланарина до 35.000. Очекује се око 150-180 полазника академија, а две трећине биће странци.

Академија је већ потписала уговор са 130 америчких универзитета, па ће полазници моћи да наставе школовање у САД.

Комплетан Муратоглуов пројетак коштао је око 75 милиона евра, а 51% академије је у власништву компаније ЕРЕН која је специјализована за обновљиве изворе енергије и припада његовом оцу.

Тренер Муратоглу је власник 34% академије, а 15% припада његовом партнеру Шарлу Офреју. Годишњи приход би требало да износи око 15 милиона евра, од чега ће две трећине бити од тениса, а остало од хотела.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар