Video: Teren "Novak Đoković" u Muratogluovoj Akademiji!

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu otvorio je tenisku akademiju na Francuskoj rivijeri, a jedan od 34 terena nosi ime po Novaku Đokoviću.

Tenis 20.09.2016 | 10:15
Video: Teren "Novak Đoković" u Muratogluovoj Akademiji!
Muratoglu je upravo u društvu Đokovića i Vilijamsove otvorio akademiju u blizini Nice i Kana, a među zvanicama bili su još Bjern Borg, Silvajn Viltor, Vilijam Galas...

Đoković je oko 18 časova stigao na događaj u helikopteru, a trebalo bi da odigra nekoliko udaraca sa Vilijamsovom.

Muratogluova akademija ima hotel sa četiri zvezdice, 34 terena sa šljakom i betonskom podlogom, deset zatvorenih terena, uz dva bazena za plivanje, te nekoliko mini-terena za tenis, teretanu, kampus za polaznike akademije, te još mnoga druga savremena pomagala za profesionalne sportiste.

Prvobitan plan je da akademija bude domaćin turnira u Čelendžer kategoriji, a vremenom dostigne ATP format. U međuvremenu će najbolji teniseri sveta moći tu da treniraju.

Cena za polaznike akademije neće biti naivna, navodno će sedam dana teniskog kursa koštati 1.800 evra, a godišnja članarina do 35.000. Očekuje se oko 150-180 polaznika akademija, a dve trećine biće stranci.

Akademija je već potpisala ugovor sa 130 američkih univerziteta, pa će polaznici moći da nastave školovanje u SAD.

Kompletan Muratogluov projetak koštao je oko 75 miliona evra, a 51% akademije je u vlasništvu kompanije EREN koja je specijalizovana za obnovljive izvore energije i pripada njegovom ocu.

Trener Muratoglu je vlasnik 34% akademije, a 15% pripada njegovom partneru Šarlu Ofreju. Godišnji prihod bi trebalo da iznosi oko 15 miliona evra, od čega će dve trećine biti od tenisa, a ostalo od hotela.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar