Топ листа најбољих играча НБА лиге: Ту је и Никола Јокић!

Српски сребрни репрезентативац на листи од 100 кошаркаша који ће бити на врху хијерархије у следећој сезони.

Кошарка 14.09.2016 | 18:45
Топ листа најбољих играча НБА лиге: Ту је и Никола Јокић!
Очарао је кошаркашки свет играма у прошлој НБА сезони, али Никола Јокић није се ту зауставио. Његове роле на недавно завршеним Олимпијским играма у Рију биле су готово од кључног значаја за велики успех српске репрезентације, што је суперталентованог момка из Сомбора још једном ставило у центар пажње. Није ни чудо што Денвер не жели да га се одрекне, ни по коју цену. 

Мада је већ досад добио толико заслужених похвала, Никола Јокић поново је добио речи хвале, али и место на традиционалној листи реномираног магазина Спортс Илујстрејтед и то као један од 100 играча који ће обележити предстојећу сезону. Тачније, Топ 100 играча за сезону 2016/17.

Јокић је заузео 78. позицију, чак је завршио испред тимског колеге Кенета Фарида (87. позиција), а ево и шта су новинари угледног листа ставили крај имена 21-годишњег дугајлије.

„Прошлосезонско изненађење из класе рукија делује као фабрика за штанцање асистенција. Већ сада офанзивна линија може да оде јако далеко када лопту ставите у Јокићеве руке и крећете се око њега“, стоји у ауторском тексту, али се и додаје:

„Овај 21-годишњи момак увек једним оком гледа иза себе, чак и када је време на измаку. Ако не успе да материјализује додавање од њега увек можете да очекујете један лаган отворени шут, али и мекан хорог. Сваки високи играч са оваквим скупом вештина отвара нова врата и стратешке комбинације које тим може да користи. Толико тога Јокић може да стави на сто – игру на посту, окрет, реализацију, игру лицем и леђима, скок игру... А практично све што уради има смисла“.

После само једне сезоне, Јокић има огроман простор за напредак и даљи развој.

„Почетак каријере са таквим широким спектром могућности ставља Јокића на лествицу једних од најразноврснијих играча на листи Топ 100 играча за сезону 2016/17. Ипак, оно што га држи на овој позицији сада јесте то што противничке одбране тек треба да науче како да се фокусирају на њега. Јокић је заслужио место на листи, а сада ће морати да докаже квалитет и да се носи с тим. Као што то чине сви играчи, како би добио сталну позицију у овом друштву и Лиги. Ова позиција рефлектује наш оптимизам по питању тога како ће се снаћи у новој сезони, када ће се обраћати још већа пажња на њега“.

Спортс Илустрејтед објавио је листу од 100. до 50. позиције и треба да постави текст са пласманима од 49. до прве позиције.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар