Богдан Богдановић: Заплачем кад помислим на сребро у Рију!

Било је више разлога зашто сам лио сузе после победе над Аустралијом у полуфиналу Олимпијских игара. Највише због среће и оствареног циља - каже наш кошаркашки репрезентативац за „Блиц“.

Кошарка 14.09.2016 | 20:15
Богдан Богдановић: Заплачем кад помислим на сребро у Рију!
Богдан Богдановић је скренуо пажњу на себе на завршном турниру јуниорске лиге у Вршцу, где је био МВП и први стрелац. Житко баскет је блистао, захваљујући момку коме је тренер Драган Јаковљевић дозволио да игра све. Уследио је Партизан, две године чекања код Владе Јовановића па експлозија код Душка Вујошевића.

Уследио је и позив у репрезентацију, медаље па га је Жељко Обрадовић одвео у Фенербахче, а Сакраменто узео од Даласа.

Увек насмејан, спреман за разговор, фотку, аутограм. Ипак, после победе над Аустралијом у полуфиналу Олимпијских игара плакао је у свлачионици?

- Било је више разлога. Највише због среће и оствареног циља, али и што ништа нисам одиграо, мада сада није ни важно. Увек сам био самокритичан, мада није ни морало, а и била је утакмица на већем нивоу - сада ће уз осмех Богдан за „Блиц“.

А револверашка серија у трећој четвртини против Хрвата? Није ваљда била јача емоција против Аустралије?

- Не сећам се баш свега, заборавио сам. Не може да се опише баш све. Било је искрено и радовање од срца, неописиво, а имам још тих флешева који ме држе.

Када си схватио колико сте велики резултат остварили?

- Мислим да још нисмо свесни овог успеха, а права је ствар што деца поново излазе на терене. Предивна ствар је то и што се праве дочеци, што је највећа мотивација неког спортисте, као када видите Николу Јокића када заплаче у свом граду Сомбору. Мени је то феноменално.

Да ли то схватиш тада или после утакмица и победа?

- Сада! Тада смо под набојем, свежим утисцима, под тремом, еуфоријом, умором, свим тим помешаним емоцијама. Лепо је што нам људи и даље честитају, прилазе. Била је баш еуфорија после Аустралије, финале са Америма - завршио је Богдан.

Одмор са Калинићем

Где сте се раштркали после Игара?

- Неко је добио пет, неко 15 дана, у контакту сам са Медом (Радуљица), са Калином сам био заједно - додао је Богдан.

Обрадовић ме пратио

Шта ти је твој клупски тренер Жељко Обрадовић рекао?

- Пратио је све мечеве. Звао ме је редовно, после сваке утакмице смо се чули, честитао и после Хрватске и Аустралије. Жељко је кошаркаши фанатик, ништа не пропушта, ту нема дилеме.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар