Стратегије пропадају, комисије ништа не раде

Стратегије у Републици Српској се пишу, па пропадају. Комисија која би требало да се бави спровођењем стратегије за борбу против корупције у Републици Српској није се састала 16 мјесеци. У Влади имају оправдање, а опозиција тврди да се намјерно ништа не ради.

Република Српска 12.09.2016 | 22:46
Стратегије пропадају, комисије ништа не раде
Комисија Народне скупштине која би требало да се бави спровођењем стратегије за борбу против корупције у Републици Српској није се састала од априла прошле године, практично од формирања. Члан Комисије Миланко Михајлица због тога је тражио да напусти Комисију, али му то није дозвољено. Опозициони посланици тврде да је сасвим логично да Комисјиа ништа не ради јер би онда дошла у сукоб са носиоцима власти у Српској.

Комисијом преседава министар правде Републике Српске, а из овог министарства раније су тврдили да је Комисија већ урадила добар посао након своје прве сједнице на којој је припремљено неколико закона. Тек када ти закони буду усвојени Комисија има основ да настави са радом, тврдили су у Министарству правде.

Претходна стратегија у Републици Српској истекла је 2012. године без видљивих резултата у борби против корупције у Републици Српској.